Stadion Snowcrossin SM-kilpailu Oulussa kolmena seuraavana talvena: 2017, 2018 ja 2019

Oulussa, Raksilan Pesäpallostadionilla järjestetään 25.–26.2.2017 moottorikelkkojen Extreme Stadium Race Stadion Snowcross-tapahtuma.

Viime talvena Oulun Raksilassa järjestetty moottorikelkkojen kansainvälinen kutsukilpailu Stadion Snowcross oli niin laadukas, että Suomen Moottoriliitto on päättänyt myöntää Stadion Snowcrossille uutena lajina SM-arvon. Oulun viime talven näytön perusteella SM-kilpailu järjestetäänkin kolmena seuraavana talvena peräjälkeen Oulussa. Viime talvena kilpailu keräsi katsomoon yli 3000 ihmistä. Helmikuussa 2017 odotetaan jopa 5000 katsojaa.

Stadion Snowcrossin SM-kilpailu ajetaan lauantai-iltana 25.2.2017 kello 18 alkaen. Kyseessä on ensimmäinen koskaan Suomessa järjestetty Stadion Snowcrossin Suomen mestaruuskilpailu. SM-titteli on avoin, ja siksi paikalle odotetaan kaikki Euroopan parhaat kuljettajat. Kilpailu on kerrasta poikki, eli illan viimeisen finaalin voittaja on Suomen mestari.

Ennen lauantai-illan SM-kilpailua, kello 14–16, ajetaan kansallinen Dominator-kilpailu. Siinä Euroopan parhaat kuskit ajavat pareittain toisiaan vastaan. Jokainen pari ajaa lyhyen erän. Vain voittaja pääsee jatkoon häviäjän siirtyessä katsomon puolelle. Nopeatempoisen kilpailun finaalissa kolme päivän nopeinta kuskia kilpailee Dominator -kiertopalkinnosta ja palkintorahoista.

Sunnuntaina 26.2.2017 kello12 alkaen ajetaan kansalliset kilpailut kaikissa muissa luokissa: Harraste, Juniorit 14-16, Juniorit 11-14, Naiset, Veteraanit sekä sunnuntain kovimpana luokkana ajettava Semi-Pro-luokan kilpailu.

Sekä lauantaina että sunnuntaina on luvassa mukaansa tempaavia väliaikaohjelmia. Lauantaina ohjelmassa on muun muassa kelkka-aiheinen huutokauppa, johon kuka tahansa voi tuoda omia harrastukseen liittyviä tavaroitaan myytäväksi. Huutokauppa alkaa klo 16. Lauantain iltatapahtuma päättyy ilotulitukseen. Sunnuntaina lapsia viihdyttää taitava, nuori taikuri, Elias Kvist. Kisatytöt pitävät tunnelmaa yllä koko viikonlopun ajan. Nälkä ja jano eivät pääse yllättämään, siitä pitävät huolen monet ruokapisteet, ravintolateltoissa on A-oikeudet.

Stadion Snowcross-tapahtuman yhteyteen Ouluhallin messuaukiolle rakennetaan Winter Expo -yleismessut. Messuilta löytää monenkirjavaa ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa sekä runsaasti messutarjouksia. Winter Expo -messualueelle yleisöllä on vapaa pääsy lauantaina 25.2. iltakuuteen asti ja sunnuntaina 26.2. koko päivän.

MIKÄ?

Talviurheilun megaviikonloppu

Helmikuun 2017 viimeinen viikonloppu: 24.–26.2. on Oulun Raksilassa todellinen talviurheilun megaviikonloppu. Stadion Snowcross -tapahtuman lisäksi perjantai-iltana 24.2 on Oulun Kärpillä kotiottelu. Lauantaina 25.2 hiihdetään perinteinen Tervahiihto, jonka maalialue on Ouluhallin takapihalla.

Tapahtumien odotetaan keräävän Raksilaan jopa yli 15 000 kävijää.