Neroli-nimisen eteerisen öljyn eli appelsiininkukkaöljyn nimi juontaa juurensa 1700-luvun Italiaan. Anna Maria de La Trémoill,1700-luvun Italian Nerolan prinsessa käytti appelsiininkukkaöljyä kylpyöljynä, ihonhoidossa sekä hajuvetenä ja hemmotteluhoidoissa. Prinsessan hurmaava tuoksu herätti miesten huomion ja naisten kateellisuuden. Neroli-öljy oli Anna Maria prinsessan käyntikortti.

Neroli-öljy on yksi maailman arvokkain eteerinen öljy. Yhdestä tonnista appelsiininkukan terälehtiä saadaan 800 millilitraa neroli-öljyä.

Viehättävän ja viehkeän tuoksuista nerolia kiitetään itsetunnon nostajaksi. Sen kerrotaan myös helpottavan ahdistus- ja paniikkihäiriöoireissa. Fyysisissä vaivoissa neroli-öljy helpottaa flunssan oireita, sillä on bakteereita ja infektioita tuhoava ominaisuus. Neroli myös rentouttaa lihaksia sekä parantaa ruoansulatusta. Nerolilla on saatu helpotusta naisten hormonaalisiin ongelmiin. Pariskunnille neroli-öljyä suositellaan romanttisiin hetkiin tunnelman ja suorituskyvyn kohentajaksi.

Eteeristä nerolia voi tipauttaa muutaman tipan manteliöljyyn ja käyttää tätä öljyä hieronnassa ja ihonhoidossa. Kylpyveteen muutama tippa nerolia antaa hurmaavan tuoksun. Limakalvoille nerolia ei suositella. Sitrushedelmille allergisten neuvotaan välttämään sitä.

Näin nerolista kertoo sairaanhoitaja, otsoniterapeutti Alla Honkanen Tampereen Otsoniterapiasta. Hän tehostaa nerolin vaikutusta otsonoimalla sen. Alla Honkanen tekee neroli-öljyn siten, että hän lisää eteeristä nerolia luomulaatuiseen manteliöljyyn. Tämän öljyn hän otsonoi eli rikastaa siihen O3:sta.

– Otsonoitu neroli-öljy on erinomainen kauneusöljy. Neroli-öljy itsessään uudistaa soluja eli hidastaa ihon ikääntymistä, ja otsoni tehostaa erinomaisesti tätä prosessia, Honkanen sanoo.

– Otsonoidulla neroli-öljyllä voi hoitaa muun muassa tuberkuloosia, suonikohjuja sekä korkeaa verenpainetta. Lapsille ja raskaana oleville tai imettäville naisille neroli-öljy ei sovi.

Otsonoidusta neroli-öljystä voi tiedustella Alla Honkaselta, puh. 044 273 4094.