Huippusuosittu F-rallisarja starttaa kaudella 2017 Limingasta 14. tammikuuta

F-rallisarjassa on kuusi osakilpailua. Sarjan loppupisteisiin lasketaan viiden parhaan osakilpailun pisteet.

Teksti ja kuvat: Tero Lyttinen / Raceway Media

Oulunseudulla toimiva Lakeuden Urheiluautoilijat ry on saanut kunnian järjestää ensi tammikuussa kilpailijamäärältään valtakunnan suosituimman rallisarjan avausosakilpailun. Kuuden osakilpailun F-rallisarjassa hurjastellaan tehokkailla kaksivetoisilla ja vapaasti hengittävillä kilpa-autoilla.

Aiemmin F-cup -nimellä tunnettua sarjaa on järjestetty F-ryhmän autoille 90-luvun alusta saakka.

F-ryhmä on Suomessa ajettava ralliluokka autoille, joiden kansainvälinen luokitus on päättynyt. F-ryhmässä ja varsinkin F-rallisarjassa taitavien kuljettajien ajotyyli tehokkaalla ja tasaväkisellä kalustolla on erittäin näyttävää, ja siksi rallit ovat myös yleisön suosiossa. Kärkikuljettajat kaahaavat hurjalla yrityksellä muun muassa Volvoilla, Toyota Starleteilla ja Corolla GT-malleilla, BMW M3-autoilla sekä Ford Escorteilla.

Sarjassa kilpaillaan neljästä virallisesta Cup-mestaruudesta: Yleinen, Seniorit sekä A- ja B-juniorit. Sarjan loppupisteisiin lasketaan viiden parhaan osakilpailun pisteet. Osakilpailut ovat ns. ”pimeitä kilpailuja”, joissa reittiin ei saa tutustua ennakkoon.

Talven kilpailuihin on odotettavissa mukaan runsas osallistujajoukko, sillä viime vuonnakin kilpailijamäärät ylittivät järjestäjien odotukset. Mukana oli parhaimmillaan yli 200 autokuntaa. Sarjan jokaisesta osakilpailusta tuotetaan televisio-ohjelma, joka esitetään MTV3 MAX-kanavalla. Jokainen lähetys uusitaan kahteen kertaan, jonka jälkeen lähetys on nähtävissä myös internetissä. Televisiototeutuksesta vastaa BV-Team Oy.

Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämässä Neste Revonlahti -rallissa kilpailun lähtö, maali ja palkintojenjako tapahtuvat 8-tien varrella Liminganportti-liikekeskuksessa Limingassa, vajaat 30 kilometriä Oulusta Kokkolan suuntaan.

Kisan reitti on kokonaisuudessaan 180 kilometriä sisältäen viisi erikoiskoetta, joista kertyy 64 erikoiskoekilometriä. Startti tapahtuu klo 11 alkaen. Tauolle autokunnat saapuvat Revonlahden Neste Taukokartanoon klo 13.15 alkaen ja maaliin alkaen klo 16.20. Ralli on F-rallisarjan osakilpailun lisäksi myös Pohjois-Suomen aluemestaruusosakilpailu.

Yleisölle myytävän 10 euron hintaisen rallipassin myynti alkaa Liminganportissa ja Neste Revonlahdessa klo 10 rallipäivän aamuna. Rallipassi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikille erikoiskokeille. Ilman rallipassia erikoiskoelippu maksaa viisi eroa. Alle 12-vuotiaat pääsevät vanhempien mukana erikoiskokeille ilmaiseksi.

Lisätietoa:

www.lakeudenurheiluautoilijat.fi

www.f-rallisarja.fi

” Taitavien kuljettajien ajotyyli tehokkaalla ja tasaväkisellä kalustolla on erittäin näyttävää.”

MITÄ?

F-rallisarjan 2017 osakilpailut:

14.1. Neste Revonlahti Ralli, Liminka

4.2. Jari-Pekka Ralli, Heinola

25.2. Kitee Ralli

17.6. 4. Toivakka-Ralli

9.9. KaakkoisRalli 40 v, Miehikkälä

14.10. Lapua Ralli