Nissan Pulsar DIG-T 115 Tekna

Uusi Nissan Pulsar on lähtökohdiltaan hyvin perinteinen perheautoluokan viistoperä eli hatchback. Perusasetelman lisäksi Pulsar tarjoaa hyvät tilat, tehokkaat ja taloudelliset moottorit, ja uutta turvallisuustekniikkaa.

Teksti ja kuvat: Janne Suomalainen

Pulsarin moottorivaihtoehdot ovat 1.2-litrainen bensamoottori sekä 1.5-litrainen diesel. Molemmat moottorit ovat turboahdettuja ja moottoreiden parina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Bensamoottori on valittavissa myös Xtronic-automaatilla.

Koeajoimme DIG-T -bensamoottorin, joka varmasti on se suositumpi vaihtoehto.

Moottori on mukavan tehokas tarjoten 115 hevosvoimaa tehoa ja 190 Newtonmetriä vääntöä. Näillä arvoilla moottori peittoaa selvästi vanhat, isommalla iskutilavuudella varustetut, mutta vapaasti hengittävät moottorit. Tässä ahdetussa moottorissa huippuvääntö on käytettävissä jo alhaisilla kierrosnopeuksilla, mikä parantaa ajomukavuutta ja polttoainetaloudellisuutta.

Kuusinopeuksisen vaihteiston ansiosta moottorin kierrokset pysyvät pieninä myös matka-ajossa. Kaupunkiajossa pienen kulutuksen tavoittelua helpottaa stop/start-toiminto.

Auton yhdistetty kulutus on 5,0 l/100km ja CO2-päästöt 117 g/km. Diesel olisi vielä taloudellisempi. Sen yhdistetty kulutus on 3,6 l ja päästöt 94 g/km.

Pulsarin varustetasot ovat Visia, Acenta, Business 360 ja Tekna. Malliston hinnat alkavat 20 990 eurosta. Perusvarusteluun kuuluvat mm. manuaalinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, ajotietokone, sähköikkunat, kaukosäätöinen keskuslukitus ja radio/cd-soitin. Siis hyvät varusteet normaaliin autoiluun.

Tämän koeajotun, Tekna-mallin lähtöhinta on 26 490 euroa. Teknan jo lähes ylellisen runsaaseen varusteluun kuuluvat mm. nahkaverhoilu, LED-ajovalot, Nissan Safety Shield -järjestelmä, NissanConnect ja Around View Monitor-kamerajärjestelmä.

Nissan Safety Shield sisältää kaistavahdin, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän ja automaattisen hätäjarrutustoiminnon, joka aloittaa jarruttamisen automaattisesti, jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin.

Pakettiin kuuluu myös liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä, joka monipuolistaa peruutustutkan toimintaa kattamaan myös liikkuvat kohteet. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa, jos joku tai jokin on lähestymässä peruuttavaa autoa. Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että mikään järjestelmä ei täysin korvaa kuljettajan tarkkaavaisuutta.

Around View Monitor helpottaa auton hallintaa ja pysäköintiä ahtaissa paikoissa. Järjestelmä hyödyntää auton etusäleikössä, takaluukussa ja sivupeileissä olevia kameroita ja tarjoaa kuljettajalle näkymän ylhäältäpäin, lintuperspektiivistä. Näin on helpompi hahmottaa auton sijainti ahtaissa paikoissa. Nykyaikaisen kameratekniikan ja videokuvankäsittelyn ansiosta kuvasta on saatu helposti luettava. Tosin tottunut kuljettaja nauttii ehkä enemmän perinteisestä peruutuskameranäkymästä, joka myös on valittavissa.