Matkailuajoneuvojen tekninen varustelutaso on kasvanut.

Kesän caravankauden alkaessa Jyväskylässä toimivan Jyväs-Caravan Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Käyhkö iloitsee matkailuautojen ja -vaunujen kehityksestä:

– Puoli-integroidut, nostovuoteelliset matkailuautot ovat saavuttaneet suosiota. Integroiduista matkailuautoista on tullut edullisempia malleja. Matkailuvaunupuolella vaunun edessä olevat keittiöt mahdollistavat uusia pohjaratkaisuja. Koko vaunun levyiset, takaosan wc-/suihkutilat ovat yleistyneet. Lisäksi matkailuvaunuihin on tullut uusia pohjaratkaisuja sekä erillisvuoteellisina, parivuoteellisina että kerrossänkyisinä lapsiperheiden malleina. Myös pakettiauton kuoriin rakennettuja retkeilyautoja on saatavana nyt erillisvuoteisena pidennettynä mallina.

Tekniikkaan on myös tullut uudistuksia:

– Matkailuautojen ja -vaunujen elektroniikan sekä lämmitys- ja ilmastointilaitteiden etäkäyttö älypuhelimen avulla on yleistynyt. Vaununsiirtolaitteet ja vaunujen ajonvakautusjärjestelmät ovat yleistyneet. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että tekninen varustelutaso on lisääntynyt merkittävästi, Käyhkö toteaa.

Jyväs-Caravan aloitti viime syksynä myös Adria-matkailuautojen ja -vaunujen, Sunliving-matkailuautojen sekä Fiat henkilö- ja pakettiautojen jälleenmyynnin Jyväskylässä.

– Pystymme näin entistä paremmin tarjoamaan vaihtoehtoja asiakkaittemme muuttuviin tarpeisiin, Käyhkö toteaa.

Jyväskylässä toimivan Jyväs-Caravanin palvelutarjonta kattaa nykyään uusiin Fiat-matkailuautoihin Fiat-alustan osalta laajennetun viiden vuoden/ 100 000 kilometrin takuun.

– Lisäksi kyseiseen, laajennettuun takuuaikaan sisältyy Fiat Maximum Care Camper eli valmistajan tarjoama palvelu, joka kattaa tiepalvelun Euroopassa, Käyhkö kertoo.

Paitsi myy uusia ja käytettyjä matkailuajoneuvoja, Jyväs-Caravan ostaa matkailuajoneuvoja, sekä vaihtaa niitä henkilö- ja pakettiautoihin. Vaihdossa otetaan myös veneitä ja moottoripyöriä. Kaiken kaikkiaan valikoimissa on yli 150 matkailuajoneuvoa ja lisäksi henkilöautoja. Jyväs-Caravanilla on edustukset seuraavissa merkeissä: Adria, Bürstner, Carthago, CasaCar, Dethleffs, Fiat, Globecar, Hobby, Kabe, Poksi, Sunlight ja Sunliving.

Yrityksen verkkokaupassa myydään matkailuajoneuvoihin tarvikkeita ja varaosia. Tarvike- ja varaosamyymälä on myös yrityksen kivijalkaliikkeessä. Myymälän ja verkkokaupan valikoimissa on yli 7000 tuotetta.

– Meillä on panostettu paljon jälkimarkkinointiin. Haluamme huolehtia myymästämme ajoneuvosta myös kaupan teon jälkeen sekä varaosapalvelun että huoltopalvelun merkeissä. Meillä on myös valtuutettu Fiat-huolto, joten pystymme huolehtimaan kokonaisvaltaisesti matkailuajoneuvojen kori- ja alustahuolloista, Mikko Käyhkö kertoo.

Henkilökuntaa yli 40 vuotta toimineessa Jyväs-Caravanissa on tätä nykyä noin 30.