Düsseldorfin ja Lahden messuilta löytyi matkailuautoja joka lähtöön

Talven aikana on oiva tilaisuus tilata uusi matkailuauto!

Teksti ja kuvat: Matias Riihinen

Düsseldorfissa syyskuun alussa järjestetyillä messuilla riitti nähtävää messuvieraille reilun viikon verran. Lukuisat näytteilleasettajat toivat messuille ensi vuoden mallistonsa, ja antoivat ensimakua tulevaisuuden matkailuautoista. Uusia innovatiivisia ratkaisuja, ja vanhoja hyväksi havaittuja ratkaisuja hyödyntäen on menty jälleen askel eteenpäin matkailuautojen ja matkailuvaunujen suunnittelussa.

Düsseldorfissa Rapidon osastolla oli yksi auto, joka poikkesi pohjaratkaisultaan normaaleista matkailuautoista positiivisella tavalla. Yleensä auton takatila on pyhitetty makuuhuoneelle, mutta tässä 9094dF -mallissa takaosassa on suuri kulmasohva, videotykki ja valkokangas. Uusi ja rohkea pohjaratkaisu keräsi yleisön mielenkiinnon heti, ja sai varmasti monet miettimään, miksi kukaan ei ole keksinyt tätä aiemmin.

Rapidon vetonaulan lisäksi ihmetystä ja kehuja keräsi Rapidon retkeilyautoissa ja yhtiöön kuuluvan Dreamerin malleissa käytettävä suihkukoppi. Tilavan suihkukopin löytää vaatekaapin takaa, kun saranoitu kaappi käännetään käytävälle. Myös Knaussin uusissa mallistoissa on vastattu yleiseen ongelmaan, kuinka saada kylpyhuone mahtumaan autoon, ilman että kaappitilasta tai oleskelutilasta joutuisi säästämään.

Ensivaikutelma on, että kylpyhuoneessa ei olisi erillistä suihkukoppia. Totuus on kuitenkin toinen. Kun hanan vierestä avaa lukon, niin saranoitu osa seinästä kääntyy kohti wc-istuinta. Seinällä saa rajattua kaapistot ja wc-istuimen pois, ja jäljelle jää selkeä ja tilava suihkukoppi. Suihkun jälkeen seinät käännetään takaisin, ja kylpyhuone on siisti ja kuiva.

Myös Suomessa , Lahdessa, pääsi syyskuun puolessa välissä näkemään ensi kauden kuumimmat uutuudet. Knaussin osastolta moni bongasi tyylikkäät Sky TI Silver Selection -juhlamallit, joita oli messuilla kahta eri kokoluokkaa. Juhlamalleissa on normaalia suurempi määrä varusteita ja lähes kaikki vakiona, joten nyt jos koskaan saa paljon vastinetta rahoilleen. Sporttinen ulkonäkö saa päät kääntymään leirintäalueilla ympäri Suomen.

”Suihkun jälkeen seinät käännetään takaisin, ja kylpyhuone on siisti ja kuiva.”