Johan Severi Häggman perusti Häggmanin kahvilan ja leipomon Haapajärvellä 1929. Lahden Häggmanin kahvila-konditoria on uudistunut remontissa entistä asiakasystävällisemmäksi.

Teksti ja kuvat: Risto Isohanni

Tervetuloa Lahden Hekulle nauttimaan kiireettömästä kahvihetkestä tai nappaa munkkikahvit mukaan, hehkuttaa Cafe Häggman kotisivuillaan. Näihin sanoihin voi täysin yhtyä, kun jutun tekijäkin käy tavaratalo Kärkkäisen Hekulla lähes päivittäin nauttimassa laajasta herkkuvalikoimasta. Nyt kun paikka on täysin remontoitu, niin pikku suolaisen ja suussa sulavan kakkupalan voi nauttia todella viihtyisässä miljöössä yksin tai hyvässä seurassa.

Kysyimme Lahden Häggmanin vetäjältä Janne Haapamäeltä uudistuneen kahvila-konditoria Häggmanin herkullisista asioista, joihin sympaattinen kahvilanvetäjä vastasi seuraavasti.

Kerrohan Janne Cafe Häggmanin taustoista ja historiasta?

– Häggmanin juuret ulottuvat lähes sata vuotta sitten perustettuun kahvila-konditoriaan Haapajärvelle. Vuonna 1929 perustetun kahvilan yhteydessä toimi myös leipomo. Johan Severi Häggmanin perustama yritys on siitä asti tarjonnut asiakkailleen korkealaatuisia ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja leivonnaisia mutkattomassa ja viihtyisässä ympäristössä.

Teillä oli liike suljettu jokin aika sitten, kun kahvilaan tehtiin iso remontti. Mitä kaikkea siinä remontissa uusittiin?

– Remontin yhteydessä uusittiin kaikki salin kalusteet, ja lisäksi uusittiin seinäpintoja. Samassa yhteydessä uusittiin myös kaikki myyntivitriinit ja valaisimet. Keittiöön saimme uuden astianpesukoneen ja hieman lisää hyllytilaa. Uudet astiastomme ovat myös saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että kahvilan ilme muuttui paljon valoisammaksi ja modernimmaksi. Sen ovat myös asiakkaamme ilolla todenneet. Palaute on ollut pelkästään positiivista.

Teidät näkee aina välillä kädet taikinassa ja suupielet sokerissa, joten teille paikan päällä myös leivotaan. Mitä kaikkea leivotte?

– Me olemme paistomyymälä, jossa leipomolta tulleet tuotteet paistetaan ja viimeistellään. Täytekakut ja leivokset tulevat meille ns. pohjattuina. Niiden päällystäminen ja viimeistely myyntikuntoon on meidän tehtävämme. Lisäksi tietysti paistamme joka päivä tuoreet sämpylät, jotka täytämme paikan päällä. Vasta paistettu monipuolinen pulla- ja munkkivalikoima onkin meidän ehdoton ykkösjuttu.

Lisäksi meillä on myös varsin kattava gluteenittomien tuotteiden valikoima. Hyvä ja laadukas kahvi on meille myös sydämenasia. Tarjoamme päivittäin vaalea- ja tummapaahtoista Pauligin suodatinkahvia. Lisäksi erikoiskahvit ovat tärkeä osa juomavalikoimaamme.

Herkuista juhlat muistetaan, on vanha sanonta. Häggman on erikoistunut erilaisten juhlaherkkujen valmistukseen. Mitä tähän palvelusektoriin teillä kuuluu?

– Valmistamme päivittäin vitriiniin täytekakkuja ja leivoksia kotiinvietäväksi. Meiltä tilataan myös paljon täytekakkuja ja voileipäkakkuja erilaisiin kodin juhliin. Jonkin verran valmistamme tuotteita myös yritysten tilaisuuksiin. Häggmanin nettisivuilta www.häggman.fi löytyy Herkkukauppa, josta asiakas voi tilata juuri sellaisen täytekakun kuin haluaa.

Janne, mitkä ovat vuonna 1929 perustetun Häggmanin tärkeimmät palveluarvot?

– Kyllä ne ovat ehdottomasti tuoreet ja laadukkaat leivonnaiset hyvän kahvin kera kiireettömässä ja viihtyisässä ympäristössä.

Ystävällinen ja sujuva asiakaspalvelu on meille myös tärkeä asia. Henkilökuntamme onkin oltava moniosaajia, joilta sujuu sekä asiakaspalvelu että tuotteiden valmistaminen. Minulla onkin mielestäni Lahden parhaat ja ammattitaitoisimmat työtoverit, jotka ovat sitoutuneet Häggmanin toimintatapaan ja laatuun.

Kiitos Janne maukkaista vastauksista. Aktiivisena Häggmanilla kävijänä voin suositella kahvilaa kaikille herkkusuille!

Kahvila-konditoria Häggmanin yhteystiedot:

Osoite: Pasaasi 2 15700 Lahti

Puh. 084 695 642

E-mail: lahti@haggman.fi

Kotisivut: www.haggman.fi