Riittävän hienoksi jauhettu jauhelihapihvitaikina pysyy koossa ilman kananmunaa

Jussin reseptipalstalla Kannuksessa asuva Jussi Pienimäki paljastaa tällä kertaa, miten syntyvät maailman parhaat hampurilaiset.

Jussi Pienimäki kokoaa tarjolle aina ison määrän hampurilaisaterian aineksia, kun lastenlapset tulevat hänen ja puolisonsa Leila Kattilakosken kesämökille Virroille.

– Ja ovat nämä hampurilaiset erittäin suosittuja myös aikuisten keskuudessa! Jussi naurahtaa.

Joka kesä perhe pyytää häneltä moneen otteeseen perhehampurilais-päivällisen. Perhehampurilais-päivällinen kootaan tarjolle siten, että jokainen saa koota hampurilaisen itse isoissa tarjoiluastioissa olevista aineksista.

– Perhe-hampurilaisateria maistuu myös syksyllä sisätiloissa tai lasitetulla terassilla, Jussi sanoo.

”– Älä paista pihvejä liikaa, etteivät ne kuivu.”

Vinkki

Eivätkö puuro ja marjat maistu lapsille? Kokeile tehdä hymynaama marjoista puuron päälle. Silmät mustikoista, nenä mustaherukoista, suu mansikanpaloista tai punaherukoista, poskipunaksi vadelmat. Siilitukaksi tyrniä ja niiden päälle hiuslakaksi ripaus kurkumaa.