Itsenäisyyspäivän taatelikakku koristuu sinivalkoisesti

Kotitalousopettaja Arja Elina Laine Myllyn Paras Oy:sta kokosi KauppaSuomen lukijoille itsenäisyyspäivän kahvihetkeen suolaisia ja makeita tarjottavia. Perinteinen taatelikakku on puettu uuteen kuosiin.

Taatelikakku on maistuva kuivakakku ja suosittu varsinkin joulun aikaan, mutta toki herkullista ja säilyvää pitkin talvea. Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen suunnittelema Naked taatelikakku on tehty hieman modernimpaan tapaan käyttäen taikinaan ranskankermaa.

Taatelikakusta saa herkullisen muodikkaan naked caken eli ”alastonkakun” täyttämällä sen. Ennen täyttöä kuivakakkukerrokset kannatta kostuttaa hyvin kahvilla tai mieleiseksi maustetulla kahvilla. Täyte saa Laineen mukaan olla suutuntumaltaan paksua, koska kakkukin on tuhtia. Sinivalkoisilla koristeilla sulostutettu Naked taatelikakku sopii erinomaisesti itsenäisyyspäivän kahvipöytään.

Naked taatelikakun reseptin Anna Elina Laine on tehnyt MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmaan. Itsenäisyyspäivän taatelikakku leivotaan Maikkarilla perjantaiaamuna 4.12. joko klo 6:50 tai klo 8:50.