Tiia Sibelius pääsi pakurikääpäuutteella eroon huuliherpeksestä

Flunssakaudella Tiia Sibelius ottaa pakurikääpäuutetta teelusikallisen kahdesti päivässä sekä kaksi pakurikääpäkapselia kahdesti päivässä. Ylläpitohoidoksi riittää puolet. Pihkasalvan hän on todennut parhaaksi huulirasvaksi.

Teksti: Reetta Reinman

Turkulainen Tiia Sibelius 28, on kärsinyt lapsesta saakka huuliherpeksestä. Se kiusaa myös hänen äitiään ja isoveljiään.

– Yleensä huuliherpes on iskenyt, jos olen flunssassa, stressaantunut, otan pitkään aurinkoa tai olen ulkomaanmatkalla. Huuliherpes on vaivannut minua pari, kolme kertaa vuodessa, Tiia kertoo.

Huuliherpesviruksen taltuttamiseksi Tiia on vuosikymmenten saatossa kokeillut ”kaikki” lääkärin reseptillä ja ilman reseptiä apteekista saatavat laastarit ja voiteet sekä käyttänyt myös huuliherpestä ennaltaehkäiseviä lääkkeitä. Tuloksetta.

Neljä vuotta sitten hän kuuli äidiltään, että Veikko Karvisen Pakuso-yritys hakee testaajia tutkimukseen, jossa selvitetään Pakuson pakurikääpäuutteen vaikutusta huuliherpekseen. Tiia päätti kokeilla pakurikääpäuutetta.

– Aluksi huuliherpeksen oireiluaika lyheni selvästi, pisimmillään huuliherpes oli minulla akuutissa tulehdusvaiheessa jopa kaksi viikkoa. Kahteen vuoteen minulla ei ole ollut kertaakaan huuliherpestä, Tiia iloitsee.

Hän käyttää ylläpitohoitona ympäri vuoden Pakuson pakurikääpäuutetta teelusikallisen päivässä. Lisäksi Tiia ottaa päivittäin yhden Pakuson pakurikääpäkapselin.

– Flunssakaudella otan pakurikääpäuutetta teelusikallisen kahdesti päivässä sekä kaksi pakurikääpäkapselia kahdesti päivässä.

Tiia käyttää myös Pakuson pakurikääpäsalvaa sekä pihkasalvaa.

– Ne ovat erinomaisia ihovaurioissa. Mikäli huulet ovat rohtuneet, niin pihkasalva auttaa hetkessä, Tiia kertoo.

Tiialle maistuvat myös Pakuson teet: Pakuri-mustikkatee ja Tikkatee.

Tiialla on 10-vuotias perhoskoirauros Tipsu. Sekin pysyy pirteänä pakurilla ja Tipsun turkki kiiltävänä.

– Annan Tipsulle kerran viikossa puolisen teelusikallista pakurikääpäuutetta.

Tipsun kanssa Tiia käy pari kertaa päivässä ulkona kävelemässä. Tiia kävelee myös työmatkat, kilometrin suuntaansa. Hän työskentelee ravintolassa tarjoilijana. Maaliskuun puolivälissä Tiia innostui maratonista. Nyt hän käy koiralenkkien lisäksi kaksi kertaa viikossa noin viiden kilometrin juoksu- tai hölkkälenkillä. Päivittäisen pakuriuuteannoksenTiia ottaa yleensä ennen lenkille lähtöä.

Tiian tavoitteena on osallistua Paavo Nurmi -maratonille Turussa 18. elokuuta, hän aikoo juosta puolimaratonin.

– Kaksitoista viikkoa ennen maratonia harjoitteluni tiivistyy ja alan noudattaa minulle suunniteltua juoksutreeniohjelmaa, Tiia kertoo.

Maratonharjoitteluun Tiian motivoi tupakanpolton lopettaminen.

– Olen polttanut yli kymmenen vuotta. Vuodenvaihteessa päätin, että nyt se saa loppua. Minulla on astma, jota tupakointi ei ainakaan helpottanut, kuntoni oli myös päässyt huonoksi.

Tupakanpolton lopettamisen tukena Tiia on käyttänyt nikotiinikorvaushoitoa, jota hän jatkaa edelleen.

– Juoksuharrastuksen myötä tavoitteenani on parantaa kestävyyskuntoa ja pitää paino kurissa, tupakanpolton lopettamisen jälkeen paino monesti nousee.

Tiia harrastaa myös joogaa. Joogaamassa hän käy työvuoroistaan riippuen vähintään kerran viikossa, parhaimmillaan neljästi viikossa.

– Jooga on hyvää vastapainoa hektiselle tarjoilijan työlle. Se on myös erinomaista kehonhuoltoa.

”– Jooga on hyvää vastapainoa hektiselle tarjoilijan työlle. Se on myös erinomaista kehonhuoltoa.”