American Car Drivers of Kokkola järjesti perinteisen, jokakeväisen American Car Show´n 21.–22. huhtikuuta Kokkolan Urheilutalolla. Näyttelyssä oli esillä noin 70 harrasteajoneuvoa, joista puolet oli autoja ja loput polkupyöriä, mopoja tai moottoripyöriä.

Tasokasta pohjanmaalaista ajoneuvoharrastamista esittelevässä tapahtumassa ei ollut tänä keväänä varsinaista teemaa, näyttelyssä tuotiin esille monipuolisesti autorakentamisen eri tyylisuuntia. Näyttelyssä oli esillä kalustoa aina tarkasti entisöidyistä museoajoneuvoista radikaalisti rakennettuihin useampi tuhatheppaisiin kiihdytyskilpureihin. Ikärakenteen osalta pääpaino oli 1950- ja 1960-lukulaisissa nelipyöräisissä, toki esillä oi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten1930–40-lukulaisia tekniikaltaan modernisoituja Rodeja ja koriltaan maukkaasti muokattuja Kustomeita. Kaksipyöräisistä etenkin Harley-Davidsoneja oli esillä mukavasti, joukossa oli britti- ja japsipyöriäkin.

Näyttelyn oheisohjelmaan kuului Pin Up Show, jossa näyttävän näköiset BonBon Bellas -ryhmän naiset tanssivat 1950-luvun musiikin tahdissa ja esittelivät tälle aikakaudelle tyypillistä pukeutumistyyliä. Tämän jutun kuvissa olevat, viime vuonna näyttelyissä eri puolilla Suomea kuvatut amerikanautot olivat esillä Kokkolan huhtikuisessa näyttelyssä.

Näyttelyn järjestäjä American Car Drivers of Kokkola on vuonna 1987 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka kotipaikka on Kokkola. Yhdistyksen tavoitteena on tukea ja edistää amerikkalaisten autojen harrastamista. Näyttelyn lisäksi yhdistyksen vuotuisiin päätapahtumiin kuuluu vappupäivänä järjestettävä Vappucruising. Jäseniä yhdistyksessä noin 40.

American Car Drivers of Kokkolan järjestämä Vappuajo ajettiin ensimmäisen kerran Kokkolassa 1980-luvun lopulla, niin reitti kuin kokoontumispaikatkin ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Nykyinen reitti on ollut käytössä kymmenisen vuotta.

Muutama vuosi sitten yhdistys otti Vappucruisingissa käyttöön ns. ”30-vuotissäännön” eli Vappuajoon saa osallistua vain 30 vuotta ja sitä vanhemmalla neli- tai kaksipyöräisellä. Tänä vappuna osanottaja-autoja oli Vappuajossa yli 250.