Kärkkäisen Iin Varikolla juhlitaan 1-vuotissynttäreitä 15.–16. tammikuuta

Kärkkäisen Iin tavaratalon yhdeydessä toimiva Varikko on palvellut autoilijoita vuoden. Juhlan kunniaksi juodaan makoisat nisukahvit. Samana viikonloppuna juhlii myös Varikon vieressä toimiva, Katja Körkön luotsaama Kotipizza.

Teksti: Reetta Ahola ja Ari SteniusKuvat: Varikko Ii

Iin Varikon 1-vuotissynttäreillä 15.–16. tammikuuta on monipuolisia ja edullisia tarjouksia niin autoilijoiden kuin autojen iloksi. Asiakkaita kiitetään Varikon onnistuneesta, ensimmäisestä toimintavuodesta maittavilla nisukahveilla. Kahvitarjoilu on synttäriviikonlopun molempina päivinä Varikon aukioloaikoina, perjantaina kello 9­-18 ja lauantaina kello 10-­16.

Samaan aikaan Iin Varikon kanssa juhlii Kärkkäisen Iin tavaratalossa palveleva Kotipizza. Kotipizzayrittäjä Katja Körkkö on ollut viisi vuotta Kotipizza-yrittäjänä, Kotipizza-ketjussa hänellä on menossa kymmenes vuosi. Vuosi vuodelta Katja on tehnyt kovia kasvulukemia. 5-vuotissynttäreiden kunniaksi Katjalla on runsaasti kuponkitarjouksia, ne ovat voimassa lauantaina 16. tammikuuta.

Iin Varikolla on varaosamyynti ollut alusta asti tärkeä osa autoilijoitten palvelua. Viime vuoden tammikuussa Varikon vaihdettua toimitilansa tavaratalon parkkipihan puolelle, on Iissä ollut myös osaava ja tehokas asennuspalvelu.

– Määräaikaishuollot, öljyn- ja suodattimien vaihdot, laakereitten vaihtoa, jarrujen tarkistusta ja rengashommia, kaikkea, luettelee varikkopäällikkö Jarkko Korhonen Varikon palvelutarjontaa.

Iin Varikon asiakasreviiri ulottuu lähimmillään omaan seutuun ja Ouluun sekä Haukiputaalle ja Kiiminkiin.

– Vakiokävijöitä on ruvennut tulemaan myös Yli-Iistä ja Pudasjärveltä. Varikon tuttuja poikkeajina ovat lisäksi etelän mökkiläiset ja muutkin pitkämatkalaiset ohikulkijat, kertoo Korhonen.

Autoja huollettaessa asiakkaiden aika kuluu mukavasti tavaratalossa. Iin Varikolla henkilökuntaa on neljä: kaksi palvelee asiakkaita myyntitiskillä, kaksi tekee autonasennushommia.

”Pakkassäällä auton esilämmitys hyödyttää kuskia muun muassa jouduttamalla liikkeelle lähtöä ja pienentämällä polttoaineen kulutusta ensimmäisten ajokilometrien aikana.”
Kytkin alas

Pieni mutta merkittävä autoilijan itse suorittama huoltotoimenpide on nestesäiliöiden täyttäminen. Jäähdytinnesteen pakkasenkestävyys on syytä varmistaa. Lasinpesunesteen ja moottoriöljyn riittävyyden tarkistaminen kannattaa ottaa rutiinitoimenpiteeksi etenkin pidemmille matkoille lähdettäessä.

Lasipesunestettä on hyvä olla autossa aina kanisterillinen. Lukkosulan hyvä paikka on esimerkiksi naisten käsilaukku, ei auton sisätilat. Sisällä autossa lukkosula ei auta mitään, jos autonovenlukko on jäässä!

Suomessa talvirenkaita on käytettävä joulukuun alusta helmikuun loppuun asti. Lain mukaan renkaiden urasyvyyden tulee olla vähintään 3 millimetriä, mutta pohjoisen olot vaativat monesti 4 millimetrin urasyvyyttä.

Aina, mutta erityisesti pakkaskeleillä on tärkeä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet.

Jos auto lähtee liukkaalla kelillä luisuun, jarrua tärkeämpää on osata käyttää kytkintä oikein. On vältettävä voimakasta jarrutusta, koska pyörät lukkiutuvat helposti ja auton ohjattavuus häviää. Tärkeämpää on painaa kytkin alas ja korjata luisto nopealla vastaohjauksella.