Luottokortti, jukeboxi, personal trainer ja navigaattori älykellossa

Teksti: Reetta Reinman

Garmin älykelloihin saatava Garmin Pay™-lähimaksuominaisuus tuo luottokortin ranteeseen.

– Kun vaikkapa nappaat palautusjuoman mukaasi lähikaupasta tai kioskilta juoksulenkin lopuksi tai päätät syödä ulkona ollessasi pyörälenkillä, voit maksaa Garmin Pay -toiminnolla nopeasti ja vaivattomasti suoraan Garmin älykellollasi – ranteen heilautuksella. Anna PIN-koodi, valitse oikea luottokortti virtuaalilompakostasi ja pidä rannettasi kortinlukijan lähellä, ja siinä se. Sinun ei tarvitse etsiä puhelinta, kortteja eikä käteistä, sanoo Lasse Leinonen Garminilta.

Mikäli Garmin älykelloon haluaa Garmin Pay™-lähimaksuominaisuuden, kellon käyttäjäprofiiliin asetetaan käyttäjätili luottokortille. Luottokorttiominaisuus aktivoituu, kun kellon käyttäjä syöttää PIN-koodin.

– Kellon pitää olla aina ranteessa, kun sen käyttäjä käyttää Garmin Pay™-lähimaksuominaisuutta. Kellokohtainen PIN-koodi syötetään vuorokauden ensimmäisen maksutapahtuman alkaessa. Kellolla ei pysty maksamaan, ennen kuin lähimaksuomaisuus on aktivoitu PIN-koodilla, näin varmistetaan laitteen turvallinen käyttö, Leinonen korostaa.

Garmin Pay™-ominaisuus toimii monien suurten pankkien luotto- ja pankkikorttien kanssa. Suomessa Nordean luottokorteista se toimii Mastercardin ja Visan kanssa, Danske Bankissa Mastercardin kanssa. Garmin Pay™-lähimaksuominaisuus ei aiheuta kuluja luottokortin käyttäjälle, ainoastaan ne kulut, mitkä ovat luottokorttisopimuksessa. Maksuraja noudattaa niin ikään luottokorttisopimuksen maksurajaa.

Nettisivuilla www.garmin.com kohdassa Garmin Pay™ Participating Banks on luetteloituna pankit, joiden pankki- ja luottokortteihin saa Garmin Pay -toiminnon.

Kesäkuussa 2018 lanseerattuihin ja juuri myyntiin tulleisiin Garmin fēnix 5 Plus -sarjan älykelloihin saa myös ”jukeboxin”, personal trainerin ja navigaattorin, fēnix 5 Plus -sarja täydentää viime vuonna markkinoille tullutta Garmin fēnix 5 -sarjaa.

Kaikilla Garmin fēnix 5 Plus -sarjan kelloilla voi kuunnella musiikkia ilman puhelinta. Kellon tallennustilaan mahtuu jopa 500 kappaletta.

– Voit ladata älykelloosi tietokoneella MP 3-tiedostosta lempikappaleesi ja kuunnella niitä Bluetooth®-kuulokkeilla esimerkiksi juostessasi, pyöräillessäsi, patikoidessasi tai kahvitauolla.

– Eurooppaan odotetaan saatavan valmiiksi tämän vuoden aikana päivitys, jolloin voit synkronoida soittolistoja tietyistä musiikin suoratoistopalveluista ja kuunnella niitä ilman mainoksia kaikkialla, Lasse Leinonen sanoo.

Liikuntaharrastusten yhteydessä Garmin fēnix 5 Plus -sarjan älykellojen avulla voi tarkkailla suorituskykyään ja sen kehittymistä, fēnix-kellot sisältävät runsaasti juoksu-, harjoittelu- ja suorituskykyominaisuuksia, joiden avulla voi harjoitella kuin valmentajan opastuksella.

– Esimerkiksi fysiologisten mittausten, kuten juoksun dynamiikkatietojen ja kunnonseurantaominaisuuksien avulla voit seurata harjoitustilastojasi ja mitata edistymistäsi, Lasse Leinonen kertoo.

Lisäksi Garmin fēnix 5 Plus -sarjan älykelloihin on saatavissa suomalaisen Firstbeat yhtiön kehittämät toiminnot, joiden ansiosta älykellon ElevateTM rannesykesensori voi mitata esimerkiksi käyttäjän maksimaalisen hapenottokyvyn, aerobisen harjoitusvaikutuksen, palautumisajan ja stressitason.

Kello sisältää esiladatun suoritusprofiilin esimerkiksi avovesiuintia, polkujuoksua, maastopyöräilyä, patikointia, hiihtoa, triathlonia, suppailua ja golfia varten.

Kaikki fēnix 5 Plus -sarjan kellot sisältävät myös värilliset TOPO-kartat ja Trendline™-reitityksen. Käyttäjiltä kerättyjen miljardien mailien Garmin Connect™ -tietojen avulla voi etsiä ja seurata käyttäjien eniten suosimia polkuja ja reittejä.

– Juoksun ja pyöräilyn kiertomatkavaihtoehtojen avulla voit määrittää matkan, jonka haluat juosta tai ajaa, ja antaa kellon ehdottaa sopivia reittejä.

Leinosen mukaan Garmin fēnix 5- ja fēnix 5 Plus -sarjan älykellot kestävät kovassakin menossa.

– Esimerkiksi kellon linssin lasi on safiiria, jonka naarmuuntumattomuus on vertaansa vailla.

Yhdysvaltalaisella , globaalisti toimivalla, maailman suurimmalla GPS-laitevalmistaja Garminilla on maailmanlaajuisesti noin 12 000 työntekijää yli 50 toimipaikassa.

Gary Burrell ja Min Kao perustivat Garminin Kansasissa USA:ssa vuonna 1989. Yrityksen pääkonttori on Olathessa, Kansasissa. Garminin viisi omaa tehdasta toimivat New Taipei Cityssä Taiwanissa. Garminin vuotuinen liikevaihto on noin kolme miljardia dollaria.

Garmin uutuustuotteet löydät Kärkkäisen laajasta myymälävalikoimasta Urheilu ja KultaKello -osastoilta sekä karkkainen.com verkkokaupasta.

”– Kellolla ei pysty maksamaan, ennen kuin lähimaksuomaisuus on aktivoitu PIN-koodilla, näin varmistetaan laitteen turvallinen käyttö.”