Ylivieskan Kärkkäisen ScanBurger on nyt myös terveellisiä vaihtoehtoja tarjoava Fresh!Burger

Superkiinnostavia yllätysesiintyjiä. Loistavia tarjouksia. Kuiturikkaisiin täysjyväkuoriin käärittyjä burgereita. Smoothiet tulvillaan vihreää voimaa ja kotimaisten marjojen antioksidantteja. Tätä kaikkea pursuaa Ylivieskan Kärkkäisen Fresh!Burgerin avajaisviikonvaihde, perjantaista sunnuntaihin, 5.–7. lokakuuta.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Jenni Rättyä

Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon yhteydessä palveleva ScanBurger on uudistunut syksyn aikana Fresh!Burgeriksi. Fresh!Burger avattiin syyskuussa Kärkkäisen perinteisille Sikapäiville. Virallista avajaisviikonvaihdetta vietetään 5.–7. lokakuuta. Suomen ensimmäinen Fresh!Burger avattiin Lahden Kärkkäisellä toukokuussa 2016. Ylivieskan Fresh!Burger on Suomessa toinen.

Avajaisviikonvaihteena kannattaa tulla joka päivä Ylivieskan Kärkkäisen Fresh!Burgeriin, eli perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Luvassa on yllätysesiintyjiä, maukkaita tuotemaistiaisia sekä loistavia tarjouksia.

Esimerkiksi avajaistarjouksena oleva, 100-prosenttisen naudanlihapihvin sisältävä burger nautitaan huikean edulliseen kolmen euron hintaan. Pikantin makunsa avajaistarjousburger saa rapisevan ritiseväksi paistetusta pekonista ja BBQ-majoneesista. Runsas määrä tuoretta salaattia raikastaa burgerin.

Ylivieskan Kärkkäisen hampurilais- ja lounasravintola ScanBurgerin muodonmuutos Fresh!Burgeriksi alkoi elokuun 2018 puolivälissä.

– Koko keittiö uusittiin täysin. Asiakastilat ovat saaneet uuden ilmeen, ja remontin myötä asiakaspaikat myös kasvoivat, kertoo ravintolapäällikkö Piia Ruuska Ylivieskan Kärkkäiseltä.

Henkilökuntaa Fresh!Burgerissa on reilut parikymmentä.

Fresh!Burgerin ilme on raikas, kuin kesä. Sisustuksen värisävyissä on päävärinä valkoista sekä somisteena keltaista ja vihreää.

Ravintolapäällikkö Piia Ruuska korostaa, että Fresh!Burgerilla henkilökunta on asiakasta varten.

– Valmistamme paikan päällä jokaisen annoksen yksilöllisesti aina kullekin asiakkaalle, ja esimerkiksi burgereihin asiakas saa valita kuoren, onko se ruista, täysjyvää tai Pretzel-sämpylä, myös täytteet saa jokainen valita makumieltymystensä mukaan.

– Erityisesti huomioimme lapsiperheet, valikoistamme koko perhe, pienimpiä myöten, löytää mukavia vaihtoehtoja isoon, pieneen, suolaisen ja makean nälkään, Piia korostaa.

Ylivieskan ja Lahden Kärkkäisen Fresh!Burgereissa myydään niiden toimintakonseptin mukaisesti perinteisiä pikaruokia: hampurilaisia, hodareita ja ranskalaisia, mutta terveellisemmin valmistettuina. Valikoimat ovat molemmissa lähes samat. Pikaruoan lisäksi on tarjolla itsepalvelupisteen salaatit runsaine vaihtoehtoineen sekä smoothieta, tuoremehuja, jäätelöä ja kahvilatuotteita.

Ylivieskan Fresh!Burgerissa jatkaa arkipäivisin suosittu Take a Soup -keittolounas. Lohikeiton lisäksi joka päivä on toinen, vaihtuva keitto. Ylivieskan Fresh!Burgerin valikoimiin kuuluvat myös pizzat ja kebabit.

Kaikki annokset, keitot, smoothiet ja kahvin saa myös mukaan.

Fresh!Burgerin valikoimissa olevissa jäätelöissä, sorbeteissa, mehuissa ja smoothieissa on runsaasti marjoja ja hedelmiä. Smoothiesta on myös trendikäs vihreä vaihtoehto, vihersmoothie kätkee sisäänsä muun maussa pinaattia, minttua ja banaania. Niissä smoothieissa, joissa on makeutusta, valkoisen sokerin sijaan käytetään hunajaa.

Herkutteluhetkiin on tarjolla myös samettisia sorbetteja.

– Esimerkiksi perinteiseen italialaiseen tapaan, mutta suomalaisista marjoista ja hedelmistä valmistetut Sweet&Lifen sorbetit maistuvat raikkaasti ja aidosti hedelmälle. Ne ovat laktoosittomia, ja ilman keinotekoisia maku- tai väriaineita, Piia kertoo.

Ylivieskan Fresh!Burgerin valikoimissa on lisäksi Ingmanin pehmytjäätelö. Remontin myötä Ylivieskan Spice Ice-jäätelöpiste on loppunut.

Olennaista Fresh!Burgerin tuotteissa ovat niiden aidot maut.

– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan, ravintolapäällikkö Piia Ruuska sanoo.

Salaattipisteen kaikki tuoretuotteet tulevat lähitukusta. Fresh!Burgerissa käytettävät salaatin kastikkeet, samoin kuin majoneesit ja dippikastikkeet valmistaa JK-Tuoretalo Oy, joka on tuusulalainen majoneeseja ja kastikkeita valmistava sekä niitä jatkojalostava perheyritys. Mehuvalikoimissa on tänä vuonna 10 vuotta täyttävän helsinkiläisen, innovatiivisen luomumehuja valmistavan Raikastamon mehuja.

Sekä paljon, paljon muuta – läheltä ja maistuvaa – eli terveellistä herkuttelua hyvällä omallatunnolla. Kuin myös perinteisiä pikaruokia sekä vatsaa ja mieltä lämmittäviä keittoja.

”– Valintamme on mieluiten pieni kotimainen tuottaja tai valmistaja ulkomaisten tai isojen valmistajien sijaan.”
”– Smoothiesta on myös trendikäs vihreä vaihtoehto, vihersmoothie kätkee sisäänsä muun maussa pinaattia, minttua ja banaania.”