Micha pukee nuorekkaan, aikuisen naisen

Askarrellaan jouluksi

Hyvin leikattu vaate korostaa aikuisen naisen vartalon parhaita puolia. Hyvän leikkauksen perustana on ammattitaitoisesti tehty kaava. Värikylläisyys on Micha-vaatemerkin DNA:ssa. Tanskalainen, yli 85-vuotias Micha aloitti neuletalona.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Micha

Tanskalainen Micha valmistaa moderneja ja muodikkaita vaatteita nuorekkaille, aikuisille naisille. Micha panostaa mukavuuteen, istuvuuteen, naisellisiin yksityiskohtiin sekä huolelliseen viimeistelyyn. Valikoimissa ovat paidat, mekot, paitapuserot, t-paidat, neuleet ja housut sekä jakut ja kevyet ulkoilutakit.

– Michan kaavasuunnittelun johtoajatuksena on, että vaatteiden leikkaukset korostavat aikuisen naisen vartalon parhaita puolia. Näin vaate istuu kauniisti. Vaatteen istuvuuden takaavan leikkauksen perustana on aina ammattitaitoisesti suunnitellut, laadukkaat kaavat, korostaa Marjo Grönberg Michaa maahantuovasta Terramodasta.

Marjo Grönberg painottaa, että Michan vaatesuunnittelussa johtavana ajatuksena eivät ole trendit, vaan ajaton tyylikkyys ja käyttömukavuus.

– Micha on kuuluisa puhtaista, voimakkaista perusväreistä. Värikylläisyys on Michalla DNA:ssa. Vaikka Micha-vaatteet ovat värikkäitä, ne eivät trendeihin sidottuja, hän korostaa.

Puhtaiden ja voimakkaiden värien ohella Michan vaatteet sulostuttavat pastelleilla – myös muulloin kuin kevään pastellivärikautena.

– Esimerkiksi meleeratun harmaan ja roosan yhdistelmä on aina kaunis ja tyylikäs, ja naisten kautta aikojen suosima väriyhdistelmä, sanoo Marjo.

Marjo Grönberg kertoo, että nyt syksyllä esimerkiksi Michan neuleita ja paitapuseroista somistaneet helmet ja paljetit jatkuvat myös Michan kevään mallistoissa.

– Mielenkiintoisesti yhdisteltyjä printtikuvioita on keväällä paljon.

Muodikas hameen pituus, se on nyt 80 senttiä, sanoo Marjo Grönberg. Trendikäs talvipukeutuja yhdistää hameen kanssa paksun, pörröisen neuleen.

Ysärimuodin retroystäviä hemmotellaan:

– Housuhame on suosittu tänä syksynä ja tulevana talvena, sanoo Marjo.

Housujen lahje on suhteellisen kapea. Leveneviäkin lahkeita edelleenkin on, mutta housujen lahkeet eivät koskaan tehneet paluuta 1970-luvun ”purjeisiin”.

Vuonna 1932 Tanskassa perustettu Micha on alun perin aloittanut neuletalona.

– Michalla oli tuolloin ja on edelleen taito tehdä erikoisneuleita, sanoo Marjo Grönberg.

– Pehmeät, pörröiset ja suloisen paksut neuleet ovat luonteenomaista Michaa, hän kertoo.

– Materiaaleissa Micha suosii luonnonmateriaaleja, kuten 100-prosenttista merinovillaa ja 100-prosenttista puuvillaa. Miellyttäviä päällä ovat myös viskoosi-polyamista, viskoosi-puuvillasta sekä erilaisista joustavista materiaaleista tehdyt Michan vaatteet.

Micha vaatemallistot suunnitellaan Tanskassa vaatemerkin omassa suunnittelutiimissä. Vaatteet valmistutetaan yhteistyötehtaissa Kiinassa ja Bulgariassa. Kengät valmistutetaan Portugalissa ja Intiassa. Nuorekkaille aikuisille naisille suunnittelut Micha-vaatteet löydät muun muassa Kärkkäiseltä: Lahden, Ylivieskan ja Jyväskylän tavarataloista sekä verkkokaupasta www.karkkainen.com

Marjo Grönbergin mielestä hyvä vaate on sellainen, jossa sen kantaja itse viihtyy ja jossa hän voi unohtaa vaatteen olemassaolon; on vain niin mukava ja helppo olla.

– Olennaista on, että pukeutuja löytää oman persoonallisen tyylinsä. Kausikohtaista piristystä pukeutumisen peruslinjoihin saa pienillä kivoilla yksityiskohdilla helposti ja myös edullisesti.

– Kokeile rohkeasti, kuuloste, miltä vaate sinusta tuntuu, millainen siinä on olla, siten löydät oman linjasi, kannustaa Marjo.

Ohjeet, tekstit ja kuvat: Minna Stenius

Luo itse ikuisen lumen maa: kipsimetsä

1. Katko puun oksia sopivan mittaisiksi (15-25 cm) ja anna risujen kuivua pari päivää.

2. Dippaa risut valkoiseen lateksimaaliin ja anna kuivua esim. polyuretaanilevyssä.

3. Leikkaa maitopurkista yksi pitkä sivu pois. Purkkeja kannattaa olla monta kerrallaan.

4. Sekoita kipsi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kipsiä purkkiin sopivan paksuinen kerros.

5. Anna kipsin jähmettyä hetken aikaa ja töki oksat metsäksi kipsiin.

6. Anna kovettua.

7. Poista purkki repimällä.

Käpyenkeli/keiju

1. Dippaa männyn käpyjä valkoiseen lateksiin. Voit käyttää apuna rautalankaa. Anna maalin kuivua.

2. Kiinnitä massapallo liimalla kävylle pääksi.

3. Leikkaa paksusta paperinarusta 10-15 cm pätkä ja avaa ”kiertee”t yli puoleen väliin.

4. Kiinnitä paperinaru hiippalakiksi enkelille/keijulle.

5. Leikkaa valkoisesta tarlatanista sopivan kokoisia (n.10 cm) ympyröitä 2 kpl.

6. Ruttaa siivet keskeltä ja kieputa kiinni ohuella rautalangalla. Kiinnitä siivet kävylle samalla rautalangalla.

7. Voit lauttaa pitsin kaulahuiviksi. ”Roikottimena” toimii hyvin silkkinauha tai siima. Sen voi kiinnittää hatun päähän tai kaulalle, jolloin pitsi peittää sen kauniisti.

”– Puhtaiden ja voimakkaiden värien ohella Michan vaatteet sulostuttavat pastelleilla, myös muulloin kuin kevään pastellivärikautena.”
”– Muodikas hameen pituuson nyt 80 senttiä.”