Vauvojen rakastaman luonnonkumikirahvin nimi Pyhän Sofian päivästä

Sophie la girafe on myös kuninkaallisten ja julkkisten lasten suosikkilelu. Luonnonkumista valmistettu lelu ei sisällä muovin haitta-aineita.

Kaikki alkoi vuonna 1961, kun eräänä päivänä ranskalainen herra Rampeau, luonnonkumin ja kumin muovaamisen asiantuntija, sai oivan idean tehdä suloisen luonnonkumikirahvin. Siihen aikaan kaikki lasten lelut olivat koti- tai maalaiseläimiä, eksoottisia villieläimiä ei ollut saatavilla.

Sophie la girafe syntyi 25. toukokuuta 1961 Pariisissa Pyhän Sofian päivänä, mistä lelu sai nimensä. Vauvojen äidit rakastuivat leluun, joka vähensi heidän vauvojensa itkuisuuta hampaiden syntyessä. Vanhemmat kertoivat iloisena toisilleen ihmeellisestä lelusta, joka rauhoitti heidän vauvojaan.

Sukupolvi toisensa jälkeen Ranskassa kertoi tarinaa pienestä lelukirahvista, lasten suosikista. Sophien maine kasvoi. Sophie la girafea myydään Ranskassa vuosittain yli 800 000 kappaletta. Se on Ranskassa rakastettu kansallisaarre, joka on päässyt tärkeimmät ranskalaistuotteet esittelevän Objets Estampilles France -kirjan kanteen.

Sophie la girafe on voittanut lukuisia palkintoja, muun muassa arvostetun Mother & Baby Awards -palkinnon useampana vuotena eri maissa, kuten Englannissa ja Australiassa, sekä amerikkalaisen ASTRA Best Toys for Kids 2009 parhaan vauvalelun palkinnon. Sophie la girafea myydään nykyään yli 70 maassa, Suomessa muun muassa Kärkkäisellä, jossa tuotevalikoima laajentuu joulukuun aikana.

Sophie la girafe -lelut valmistetaan käsin Ranskan Rumillyssa, Ranskan Alpeilla. Lelun valmistaminen 14 käsin tehtävän salaisen vaiheen avulla kestää noin 3 kuukautta. Sophie-lelujen raaka-aineena on Malesiasta saatava hevea brasilisens-puun maitomainen mahla. Mahlaa kerätään sadoista kumipuista aamuisin, ennen kuin päivä lämpenee.

Jokainen mahlaerä tarkistetaan Ranskassa, ennen kuin mahla otetaan tuotantoon. Sophie maalataan käsin luonnonkumin ja ruokapigmenttien seoksella. Sophie la girafe -lelut eivät sisällä parabeeneja tai ftalaatteja, eivätkä muovin haitta-aineita.

– Luonnonkumi on paitsi turvallinen lapsellesi, se on myös ympäristöystävällinen valinta, sillä luonnonkuminen lelu maatuu yhtä nopeasti kuin jotkin kasvien lehdet, kertoo maahantuoja Jonna Jalkanen.

Suomeen Sophie la girafe -leluja tuo Jonna ja Samuli Jalkasen omistama Big Small Company Oy.

Sophie la girafe on myös kuninkaallisten ja julkkisten lemmikki. Sophien fanien listalla komeilevat lapsineen muun muassa Prinssi William ja Katherine, Prinsessa Madeleine sekä Sandra Bullock ja Tom Cruise.