Tiheäkasvuinen ja runsaskukkainen pallokrysanteemi on suosittu loppukesän ruukkukukka. Parvekkeelle se tuo kaivattua freesiä ilmettä. Isomman terassin saa helposti koristeltua muutaman isomman kasvin sijoittelulla vaikka juhlia varten.

Pallokrysanteemia löytyy valkoisena, keltaisena, punaisena, violettina, vaaleanpunaisena ja oranssina. Yksi suosituimmista värisekoituksista on nimeltään karnevaali, jossa on kolmea eriväristä kukkaa samassa ruukussa.

Pallokrysanteemi viihtyy parhaiten auringossa tai puolivarjossa. Viileässä se jaksaa kukkia pidempään. Pientä pakkastakaan se ei pelkää.

Kastelun tulisi olla säännöllistä ja kasvualustaa ei saisi päästää kuivumaan. Kukkiessaan kasvi hyötyy lannoitteesta, jota voi antaa kasteluveden mukana. Pallokrysanteemi on kausikukka, jonka uudelleen kukittaminen onnistuu, jos kasvia voi säilyttää +5 asteessa talvikauden ajan.

Pallokrysanteemia kutsutaan myös ulko- ja tarhakrysanteemiksi erotuksena kooltaan pienemmästä ruukkukrysanteemista, jonka kotimainen tuotanto on melkein ympärivuotista. Krysanteemeja viljellään vuosittain yhteensä noin vajaa miljoona ruukkua, Kauppapuutarhaliitosta kerrotaan.

Pallokrysanteemi sopii hyvin kotimaiseen viljelykiertoon, jossa kesäkukkien myynnin päättyessä sen viljely jatkaa mukavasti säpinää puutarhoilla. Kuluttajilla kasvi on parhaaseen aikaan alkusyksyllä, eli silloin, kun terasseille kaivataan uutta kukkaa ja sää on kasville edullisesti viilenemään päin.