Kärkkäisen Ylivieskan tavaratalon aulatilassa on joulukuusta 2018 toiminut Escape Room -pakohuonepelitila, johon koko perhe voi tulla kokemaan tosielämän seikkailupelin. Espace Roomin yrittäjä on J. Kärkkäinen Oy:n vuokralainen liiketilan suhteen. Ylivieskassa toimivan Escape Roomin pääpaikka on Kokkolassa. Molemmissa Kokkolassa ja Ylivieskassa on puolisenkymmentä työntekijää, tarpeen mukaan. Escape Room työllistää erityisesti opiskelijoita ja muita, joille osa-aikainen työ soveltuu hyvin elämäntilanteeseen.

Ylivieskan Espace Roomiin haluttu peli ja aika varataan netissä olevan varauskalenterin kautta: www.escaperoomylivieska.fi

Peli maksetaan paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Yksittäisten pelaajien, perheiden ja harrasteporukoiden lisäksi työyhteisöt ovat löytäneet Escape Roomin elämyspelit muun muassa Tyky-päivien ohjelmaksi. Yrityksillä on mahdollisuus maksaa peli laskulla.

Mikäli pelaajia on 1-2, hinta henkilöltä on 30 euroa. Yli viiden pelaajan ryhmiltä pelimaksu henkilöä kohden on 25 euroa.

Alle 7-vuotiaat pääsevät mukaan peliin ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Escape Room Ylivieska soveltuu myös lapsille.

Alkuvuodesta 2019 Ylivieskan Escape Roomissa on tarkoitus järjestää keskiviikkoisin ja lauantaisin pop up -päiviä, jolloin Espace Room olisi avoinna koko päivän Kärkkäisen tavaratalon aukioloaikojen mukaisesti ja pelaamaan voisi tulla myös ilman ennakkovarausta. Nyt Escape Room on avoinna pelitilausten mukaisesti jokaisena viikonpäivänä, ja aukioloajat noudattavat Kärkkäisen tavaratalon aukioloaikoja.

Ylivieskan Escape Roomissa pakohuoneen seikkailupeleissä on kuin olisi pelin tilanteessa tosielämässä. Videopelit saavat äänistä, valoista ja lavasteista elämyksellisyyttä, ja sopivasti mystiikkaa. Seikkailut kutsuvat!