Uudenvuodenyönä moni antoi lupauksia. Yksi luopui sokerista, toinen alkoholista ja kolmas kynsienpuremisesta. Luvattiin aloittaa säännöllinen liikkuminen, säästäväinen elämäntapa tai reipas opiskeluvuosi. Vanhalle vuodelle jäivät kaikki paheet, uusi vuosi on täynnä toivoa, tahtoa ja parempaa tulevaisuutta. Itsekin olen monena vuonna aloittaut karkkilakon tai laihdutuskuurin. Koska jokavuotista herkkulakkoilua on lähes poikkeuksetta seurannut jonkinlainen sokeriöveri noin kuukauden onnistumisen jälkeen, päätin tänä vuonna keksiä jotain muuta. Elimistöön kun tahtoo rasvan lisäksi kertyä vuoden aikana myös paljon muita haitallisia aineita!

Todella, kosmetiikasta imeytyy päivittäin ihmiskehoon lukuisia myrkkyjä ja kemikaaleja. Pienen aiheeseen syventymisen jälkeen olin varma, että kosmetiikkatuotteiden kemikaalit ovat taatusti terveydelle haitallisempia kuin pari herkkukiloa. Niinpä tein jotain radikaalia ja aloitin uuden vuoteni (lähes) ilman kosmetiikan kemikaaleja. Vessojen ja kylpyhuoneen hyllyiltä katosivat tuoksuvat kosteusemulsiot ja suihkeet, nuoruuden säilyttävät päivä- ja yövoiteet, deodorantit sekä ihanat tuoksuvat hajuvedet! ”Kemikaalittomuuskuuri” kosketti myös shampoita ja muita päivittäin kehoon käytettäviä puhdistusaineita. Ihon sävytysaineista en ollut heti valmis luopumaan, sillä sinisenharmaat kasvoni tarvitsevat jotain väriä siihen saakka, kunnes löydän korvaavat seokset luontaiskosmetiikasta.

Kuinka ollakaan nyt reilun viikon luomuna elämisen jälkeen koen oloni oikein hehkeäksi. Vartalon kuivaan ihoon olen hieronut kookosöljyä, rutikuivat kasvot kosteutuvat oliiviöljyllä ja deodorantiksi kelpaa suolakivi, hajuvettä en voi arkisin työssäni käyttää muutenkaan. Kukaties löydän jostain luomukaupasta aitoa vaniljantuoksua tai kuten kaverini nauroi, kastan kaulukseni piparminttuölyyn, eucalyptukseen tai kamomillateehen.

Kosmetiikka nielee naisen kukkarosta rahaa satojen eurojen edestä vuodessa. Tätä menoa olen tulossa hyvinkin paljon varakkaammaksi. Luontaistuotteet ovat nimittäin merkkituotteiden rinnalla roimasti edullisempia!

No, nyt olen sitten alkanut odottamaan päivää, jolloin silmäluomeni alkavat roikkua ja ihoni kimmoisuus katoaa. Luomutuotteet kun eivät lupaa ikuista nuoruutta, eivätkä kuvankauniita kasvoja. Silti sivellessäni kahvinpurukuorinnan pehmentämään hipiääni luonnonöljyä, tunnen itseni puhtaammaksi. Sanotaanhan, että kauneus kumpuaa sisältä.

Kun solut vähitellen vaputuvat kemikaalikuormistaan, ne uhkuvat taatusti terveyttä ja voimaa! Tänä vuonna tehdään kauniita soluja! Luonnonkauneutta vuodelle 2016!

Janika

Lisää ajatuksiani voit lukea blogistamme osoitteessa ponnarilla.blogspot.fi

MITÄ?

Ponnarilla

Kerran kuukaudessa KauppaSuomi-lehdessä ilmestyvässä Ponnarilla-blogissa Janika, Jenny ja Sarlotta tarkastelevat arkea ja elämää naisen näkökulmasta tunteitaan säästelemättä.