Juhlakattauksen kruunaa runsas kokoelma ilmapalloja. Pinjata on nyt lastenjuhlien must.

Teksti: Reetta Reinman Kuvat: Saija Nivamo-Lappalainen

Kärkkäisen Lahden tavaratalon kodintekstiiliosaston ja kirjaosaston puuhanaiset Kirsi Pyykönen ja Saija Nivamo-Lappalainen rakensivat upeat kehykset lasten kaverisynttäreille. Kattauksen kaikki tuotteet löytyvät jokaisesta Kärkkäisen viidestä tavaratalosta sekä verkkokaupasta www.karkkainen.com.

Kulta kattauksessa ja koristeissa antaa arvokkaan säväyksen lasten juhlaan; ja lapset jos ketkä ovat kultaakin kalliimpia. Piristävinä ja kevään hempeinä väreinä Kirsi ja Saija käyttivät kullan kaverina muun muassa vaaleanpunaista, roosan eri sävyjä, vaaleansinistä sekä mintun vihreää.

Ilmapallot ja kertakattaustarvikkeet ovat Ilmapallokeskus Balloon Center Oy:n tuotteita, joista Kärkkäisellä on erittäin kattavat valikoimat.

Juhlapöydän katokseksi Kirsi laskosti Vallilan hempeästä Moonlight-verhokankaasta ”prinsessakehyksen”. Hempeän roosan värinen Moonlight-kangas päästää valoa lävitseen ja siivilöi sitä kauniisti. Kullanvärisiä, pyöreitä pieniä glitterpahveja sisältävät nauhakoristeet tuovat nätin yksityiskohdan kankaaseen. 150 cm leveää Moonlight-kangasta on myynnissä metritavarana.

Juhlapöydän liinana on kullanvärinen keinonahkakangas, jota myydään niin ikään metritavarana.

– Keinonahkakangas on helppo juhlien jälkeen pyyhkäistä puhtaaksi, Kirsi sanoo.

Juhlapöydän kruununa on runsaasti ilmapalloja.

Pöydälle koristeeksi Kirsi asetteli kultaista helminauhaa ja pieniä kukkasia sekä hempeän värisiä koristemunia. Pastellisävyiset koristemunat sopivat myös muuhun ajankohtaan kuin pääsiäiseen. Munat Kirsi kokosi suloisiin keittokulhoihin.

Vaahtokarkit lasimaljassa kuuluvat ehdottomasti lastenjuhlien tarjottaviin. Muffinit suloisissa kääreissä sekä prinsessalle sopiva korkea kakku kruunaavat herkkupöydän.

Pastellinsävyiset pöytätabletit sointuvat kauniisti kattaukseen, ne löytyivät askarteluosaston kartonkihyllystä. Katelautasena on kullanvärinen, tähden muotoinen kertakäyttölautanen. Sen päälle löytyi pieni lasitarjotin, joka kerrostaa kattausta.

Herkut voi koota somalle kultareunaiselle lautaselle, joka on kevään juhlien ehdoton suosikki.

Hatut lautasen päällä sujahtavat juhlijoiden kutreille, kun he ovat asettuneet pöytään.

Trendikäs kaverilahja on raidallisessa paperipussissa. Jokaiselle on katettu limonadimukin lisäksi kannellinen ja pillillinen smoothiepullo.

– Smoothie voisi olla kullakin juhlijalla toiveiden mukainen, Kirsi vinkkaa.

Juhlapöydän ääressä istutaan neljästä istuintyynystä kootussa ”tuolissa”, istuintyynyt on solmittu nauhoistaan yhteen. Juhla-aterian jälkeen, kun masut ovat mukavasti täynnä, vetäydytään Moonlight-verhon toiselle puolelle, jossa on köllöttelemään kutsuvia koristetyynyjä.

Tyynyillä voi lepäillä tai tutustua lastenkirjoihin ja leikkiä pehmoleluilla, nämä huomaavaiset juhlien järjestävät ovat koonneet lapsille valmiiksi köllöttelypaikkaan.

Juhlatilan kuninkaana seisoo vaaleanpunainen, yksisarvinen Pinjata. Pinjata on tämän hetken lasten juhlien ehdoton ykköshahmo ja ohjelmanumero. Sen riemullinen rikkomisen aika koittaa, kun on hetken levätty. Sitten taas on virtaa!

”– Hatut lautasten päällä sujahtavat juhlijoiden kutreille, kun he ovat asettuneet pöytään.”