Uusvanhassa tyylisuunnassa yhdistyy iäkkään auton tunnelma ja modernin käyttömukavuus

American Car Drivers of Kokkola järjesti taas tänä keväänä perinteisen American Car Show´n. Kokkolan Urheilutalolla 13.–14.4. pidetyssä näyttelyssä oli esillä noin 70 harrasteajoneuvoa, joista puolet oli autoja ja loput polkupyöriä, mopoja ja moottoripyöriä.

Laadukasta pohjanmaalaista ajoneuvoharrastusta esitelleen tapahtuman teemana voi pitää ”Resto Mod” -rakentamistyyliä, jossa päälle päin alkuperäisen näköisen yksilön tekniikka, alusta ja jarrut on muutettu vastaamaan nykyautoa. Tavoitteena tässä tällä hetkellä suositussa ”uusvanhassa” tyylisuunnassa on yhdistää iäkkäämmän auton tunnelmaan modernin auton käyttömukavuus.

Näin rakennetusta yksilöstä voidaan esimerkkeinä mainita näyttelyssäkin esillä olleen oulunsalolaisten Esa ja Minna Liikasen -57 Chevrolet Bel Air Hardtop Coupen, jonka on aikoinaan omistanut tunnettu jääkiekkoilija ja innokas autoharrastaja Teemu Selänne . Tätä hieman radikaalimmin rakennettu ”Resto Mod” on myös helsingbyläisen Kim Kronholmin -72 DeTomaso Panttera, joka on oikea käsityön taidonnäyte.

Kaluston ikärakenteen osalta pääpaino Kokkolan näyttelyssä oli 1960-luvun nelipyöräisissä, mutta toki esillä oli paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, kuten 1940-lukulaisia tekniikaltaan modernisoituja Rodeja ja koriltaan maukkaasti muokattuja 1950-luvun Kustomeita.

Kaksipyöräisistä kiinnostuneille löytyi silmänruokaa niin polkupyörien, mopojen kuin moottoripyörienkin osalta. Näyttävien Harley-Davidsoneiden lisäksi esillä oli britti- ja japsipyöriäkin.

Uutta tämän kertaisessa tapahtumassa oli se, että esillä oli myöskin autoharrastukseen liittyvää oheistavaraa. Teerijärveläinen harrastaja ja keräilijä Gasoline Shed toi halliin vintage-henkistä tavaraa, kuten vanhaa huoltoasemarekvisiittaa.

Classic Park-automuseo ja Annen Puoti & Kahvila Kälviältä kasasivat osaston, jossa oli näytillä vanhaa tavaraa ja autoihin liittyvää esineistöä. Näyttelyn aikana kruunupyyläinen pin stripe -maalaaja Annika Dahlvik antoi maalausnäytöksiä.

Kevätnäyttelyn järjestäjä, American Car Drivers of Kokkola on perustettu vuonna 1987. Rekisteröidyn yhdistyksen kotipaikka on Kokkola. Sen tavoitteena on tukea ja edistää amerikkalaisten autojen harrastamista alueellaan.

Keväisen autonäyttelyn lisäksi yhdistyksen vuotuisiin päätapahtumiin kuuluu tänä vuonna viidettä kertää järjestettävä Vappucruising.

Jäseniä yhdistyksessä tällä hetkellä noin 80. Jäsenmäärä on viime vuosina ollut reilussa kasvussa.