Vinkkejä juhlien leivonnaisiin

Städterin Makukermatiivisteessä (Kermankiinteytysaine) on monia erilaisia, raikkaita makuja. Kärkkäisen valikoimissa ovat makuvaihtoehtoina sitruuna, mansikka, cappuccino, vadelma, suklaa, mango-aprikoosi, banaani, metsämarja ja maustamaton.

Makukermatiivisteen käyttäminen on helppoa, ainoastaan kerma tarvitsee vatkata, ja lisätä Makukermatiiviste. Osan kermasta voi korvata tuorejuustolla tai rahkalla.

Seokseen voi myös lisätä marjoja tai hedelmiä maun mukaan. Makukermatiivisteessä on liivate mukana, joten sen koostumus on sopiva vaikka juustokakuille. Täytekakuissa ja kääretortuissa Makukermatiiviste tuo mukavaa kiinteämpää rakennetta täytteeseen.

Täytekakun päällyksenä suosituimpia vaihtoehtoja ovat perinteiset kermavaahto, voikreemi, sokerimassa ja marsipaani. Kermavaahtoa ja voikreemiä voi värjätä elintarvikeväreillä, esimerkiksi pastavärillä, joka on erittäin riittoisaa.

Valmiiksi kaulittu sokerimassa on myös erittäin helppokäyttöinen. Se soveltuu kakun päälle tai koristeiden valmistukseen.

Täytekakkujen koristelu on nyt ihanan runsasta, vaihtoehtoja on valtavasti. Tyllia eli pursotusteriä voi käyttää erilaisten leivonnaisten koristusten monipuolistamiseen. Tyllien avulla voi pursottaa kermavaahdosta tai voikreemistä kukkia, lehtiä, vaikka mitä – vain mielikuvitus on rajana.

Koristelusokerin avulla saa loihdittua erilaisia värejä: kukkia, perhosia, sydämiä...

Kimmalletta kakun pinnalle saa pulveriväreillä, joita on nykyään saatavissa myös helppokäyttöisissä pumppupulloissa. Valmiita kuorrutteita löytyy niin ikään useita värejä.

Kakun vaihtoehtona juhlapöydässä voivat olla myös suositut kuppikakut. Nyt on tarjolla runsaasti paperisia ja pahvisia kuppikakkuvuokia, joissa paljon erilaisia värejä ja kuoseja. Kuppikakut on helppo koristella esimerkiksi pursotuksin ja lisätä koristelusokeria ja kimalteita.