Lahti Karting Center järjestää kesä- ja heinäkuussa nuorille ajoleirit yhdessä Henri Kaupin kanssa.

Teksti: Reetta Reinman

Lahti Karting Center ja Lahden Urheiluautoilijoita edustava Henri Kauppi Lahden Urheiluautoilijoista järjestävät nuorille suunnatut Karting Ajoleirit kesä- ja heinäkuussa Lahti Karting Centerissä. Kauppi toimii ajoleireillä kouluttajana.

– Viime kesänä järjestimme kokeilumielessä kaksi ajoleiriä. Näiden ajoleirien perusteella huomasimme, että tämänlaiselle toiminnalle on kysyntää, ja ajoleireistä on kyselty myös pitkin talvea, kertoo Petteri Redsven Lahti Karting Centeristä

Henri Kauppi on ajanut 16 vuotta kartingin SM, PM ja MM -kilpailuja. Tämän jälkeen hän siirtyi formula 4-luokan kautta GT-autoihin. Lisäksi Kauppi on useammalla kaudella ollut kilpakuljettajien mukana kiertämässä kilpailuja.

– Laajan kokemuksensa kautta Henrillä on kattava tausta karting-mekaanikon töistä, ajovalmennuksesta kartingissa sekä fysiikka- ja mentaalivalmennuksesta, toteaa Redsven.

Redsvenin mukaan Karting-ajoleiri sopii hyvin aloittelevalle kuljettajalle, mutta on erinomainen kokeneellekin harrastajalle.

Ajoleirin ajokoulu pitää sisällään aktiivista ajo-opetusta kolmen päivän ajan.

– Kattavan perusopetuksen lisäksi ohjelma etenee vaiheittain haasteellisemmaksi kuljettajan taitotason mukaan.

Ajoleirillä kiinnitetään erityisen paljon huomiota kuljettajien yksilölliseen opastukseen.

– Viime kesän ajoleirillä lähdettiin liikkeelle perusajamisella eli niin sanotulla lähtötason testillä. Ajon aikana Henri tarkkaili leiriläisten ajamista ja teki muistiinpanoja ajosuorituksista. Tämän jälkeen hän kävi jokaisen kuljettajan kanssa ajoa läpi. Vaiheittain he lähtivät muokkaamaan ajotekniikkaa ja ajolinjoja.

– Yksilöllisen opastuksen myötä ajoleiriläisten kierrosajat paranivat jokaisella ajokerralla. Ajokertojakin kertyi suuri määrä, ja Henri sai viilattua kaikkien ajotekniikat kohdalleen, Redvsen kertoo.

– Karting-ajoleiri on siitäkin hyvä matalan kynnyksen alku lajiin, koska leirillä saa kokeilla ajamista ilman, että tarvitsee sijoittaa tuhansia euroja autoon, varaosiin, kuljetuskalustoon ja varastointiin, hän huomauttaa.

Maanantaina 3.6. alkava Karting-ajoleiri kestää kolme päivää. Heinäkuun kolmipäiväinen leiri on 1.-3.7.

Leirit maksavat 220 euroa kuljettajalta. Leireille voi ilmoittautua sähköpostitse (www.lahtikarting.fi), puhelimitse tai poikkeamalla paikan päällä.

Mukaan otetaan aikuisten autoilla ajavia leiriläisiä, kuljettajan minimi pituus on 145 cm.

– Tulevaisuudessa meillä on suunnitelmissa hankkia lisää lastenautoja. Lastenautoilla saadaan järjestettyä ajoleirejä myös pienemmille kuljettajille, sanoo Redsven.

”– Tulevaisuudessa meillä on suunnitelmissa hankkia lisää lastenautoja. Lastenautoilla saadaan järjestettyä ajoleirejä myös pienemmille kuljettajille.”