Suomalaisen perheyrityksen tuotteilla

Vaasalaisen Finnen perheen miehet kehittävät jatkuvasti uusia tuotteita, jotta suomalaisten saunahetket tuoksuvat hurmaavasti.

Saunatuotteiden lisäksi Emendo Oy:n valikoimissa on hyvinvointituotteita, esimerkiksi kivennäisainerikasta Himalajan suolaa sisältäviä saippuoita, vartalon kuorintatuotteita sekä jalka- ja käsivoiteita.

Teksti: Reetta Reinman

Sauna- ja hyvinvointituotteita kehittävä ja markkinoiva Emendo Oy tuo joka kesä- ja joulusesonkiin uusia tuotteita.

– Yksi tämän kesäsesongin uutuus on esimerkiksi Kesäsauna-löylytuoksu. Puolen litran muovipulloon pakatussa Kesäsaunassa tuoksuvat 100-prosenttisesti aidot, luonnolliset eteeriset öljyt: mänty, kuusi, seetri, eukalyptus ja appelsiini, kertoo Emendo Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Teemu Finne.

Hän neuvoo lorauttamaan Kesäsauna-löylytuoksua puoli desiä kolmeen litraan löylyvettä – sitten kiukaalle ja nauttimaan kesäisen raikkaista löylyistä.

Vaasassa toimiva sauna- ja hyvinvointituoteyritys Emendo Oy on perustettu vuonna 1986. Finnen perhe osti yrityksen vuonna 2007.

Isä Mikael Finne on toimitusjohtaja, pojista Teemu Finne vastaa myynnistä ja markkinoinnista. Timi Finne työskentelee tuotantopäällikkönä. Perheen tytär Tia Finne kuuluu omistajiin, muttei työskentele yrityksessä.

Finnen perheen kolmen miehen lisäksi Emendossa työskentelee kaksi perheen ulkopuolista: tuotepäällikkö ja myyntiassistentti. Viime vuonna Emendo Oy:n liikevaihto oli noin 3,1 miljoonaa euroa. Tuotteita Emendon valikoimissa on noin 150 kappaletta. Wellness-tuotteista yksi Emendon suosituin tuoteryhmä on Himalajan suolaa sisältävät hyvinvointituotteet. Tuotesarjaan kuuluvat esimerkiksi suolasaippua, suolakuorinta sekä Himalajan suolaa sisältävät jalka- ja käsivoiteet.

– Kaikki eteeriset öljyt, joita meillä on sekä puhtaasti eteerisinä öljyinä että tuoksuina tuotteissa ovat aitoja, 100-prosenttisesti luonnon eteerisiä öljyjä, Teemu Finne painottaa.

Kärkkäisen viidessä tavaratalossa ja verkkokaupassa on laaja valikoima Emendon tuotteita saunaan ja hyvinvointiin.

Emendo Oy valmistuttaa valtaosan tuotteistaan Suomessa toimivissa hyvinvointituotteita valmistavissa tehtaissa.

– Esimerkiksi kaikki saunatuoksut ja löylytuoksut, saunahunajatuotteet, saunaturvenaamiot sekä jalka- ja käsituotteet valmistetaan Suomessa, Teemu Finne kertoo.

Virossa yritys valmistuttaa saunatekstiilituotteet, kuten esimerkiksi laudeliinat, saunatyynyt, pesukintaat ja saunahatut.

Kiinasta tulevat kiulut ja kauhat.

– Valikoimissamme on useita lahjapakkausettejä, ne kaikki pakataan Suomessa, toteaa Finne.