Ylivieskan Varikolla on paljon vakioasiakkaita, jotka tähtäävät kauppakeikkansa perjantain alkuiltaan tai lauantaille. Pien- ja määräaikaishuollot sekä katsastustarkastukset hoituvat näppärästi kaupankäynnin ohessa.

Teksti: Ari Stenius

Kärkkäisen Varikko Ylivieskassa on monen moottori- ja autoihmisen käyntipaikka arkisin – ja erityisesti viikonloppuisin. Moni asiakas tulee tuomaan autonsa näytille, vaikka aina jutustelua enempää asiaa ei olisikaan.

– Meillä on paljon tutuksi tulleita kävijöitä, jotka piipahtelevat täällä, hymyilee varikkopäällikkö Merja Kopsa , joka lähes hämmästyy, kun kysyy: miksi he tulevat?

– No, palvelu. Me haluamme asiakkaittemme tuntevan olonsa tervetulleeksi ja autamme parhaamme mukaan, sanoo Merja ja myöntää tutun sanonnan pätevän.

– Ensivaikutelman voi tehdä ainoastaan kerran – ja me haluamme näyttää palveluhalumme ja osaamisemme. Kyllä sillä hyväntuulisella asenteellamme on ollut merkitystä, uskoo Kopsa.

Ylivieskan Kärkkäisen Varikko sekä lauantain huolto- ja asennuspalvelu on tullut tutuksi ja tarpeelliseksi, kysyntää erilaisille huoltotöille on riittänyt ja aina tarvitaan myös varaosia.

– Meillä on hyvä maine, osaava henkilökunta, toimivat aukioloajat ja hyvän varaosavaraston lisäksi kilpailukykyiset hinnat. Näillä asioilla pärjää hyvin, ja vielä kun henkilökunta on innostunutta ja osaavaa, miettii Merja Varikon vetovoimaa.

– Meillä on Varikon alusta asti olleita asentajia ja vähän lyhyemmän aikaa olleita sekä vakinainen loma- ja viikonlopputuuraaja. Kaikille riittää töitä – jokaiselle jotakin, sanoo Merja Kopsa tyytyväisenä Varikon kysyntään.

Varikon huollon lauantain aukiolo on ollut monelle asiakkaalle tarpeen.

– Se, huollon lauantain aukiolo, on hyvin poikkeuksellista, mutta tarpeen. Ihmiset tulevat kauempaakin tietäessään, että meillä ollaan töissä, sanoo Merja.

Ylivieskan Varikolla on paljon vakioasiakkaita, jotka tähtäävät kauppakeikkansa perjantain alkuiltaan tai lauantaille. Pien- ja määräaikaishuollot sekä katsastustarkastukset hoituvat näppärästi kaupankäynnin ohessa.

– Moni jättää auton tähän ja menee ostoksille tavarataloon. Hoituu useampi asia samalla käynnillä. Ihmiset ovat antaneet tyytyväistä palautetta, sanoo Kopsa.

Ympärivuotinen huoltomahdollisuus saa asiakkaat varautumaan helpommin vuodenaikojen tuomiin haasteisiin.

– Syksy ja talvi voidaan ottaa tässä hyvin vastaan. Tarkastetaan renkaat, pyyhkimet, vaihdetaan tarvittaessa öljyt ja suodattimet sekä keskustellaan yleisestikin liukkaan ja pimeän ajan tuomista tarpeista ja vaatimuksista, luettelee Merja Varikon tämän ajan puheenaiheita ja tekemisiä.

Monilla on myös kysymyksiä, jotka liittyvät lähestyvän talviaikaan.

– Useat tulevat ihan kyselemään mitä nyt tähän aikaan pitäisi tehdä. Kysellään paljonko auto kestää pakkasta ja kaikkea muuta. Monelle auto on ainoastaan kulkuväline ja he tarvitsevat asiantuntijanäkemystä, kertoo Merja asiakkaista, joista useasta on tullut vakiokävijä.

– Ihmiset arvostavat asiakassuhdetta. Vakiopaikassa on helppoa ja kiva käydä kysymässä ja juttelemassa, tietää Merja.

Ja vielä vähän siihen lauantain huoltojuttuun.

– Joskus se auto ei kysy viikonpäivää väsyessään. Aina silloin tällöin hinaajayritykset tuovat auton tähän meille, sillä he tietävät, että täällä huoltopalvellaan perjantaina pitkään ja lauantainakin. Asiakas ilahtuu, sillä ehkäpä se Lapin matkan yksi päivä ei karkaakaan, kun saa ensiavun heti, nauraa varikkopäällikkö.

Merja Kopsan vapaa-aikaan kuuluu vähän penkkiurheilua ja hevoset.

– Raveja tulee seurattua ja käytyäkin, itse harrastan ratsastusta, sanoo Merja, joka osaa käyttää luppoaikansa hyvin.

– Tottakai, täyspainoinen vapaa-aika lataa energiaa työviikkoon. Hyvin olen, ja koko tiimimme, viihtynyt ja jaksanut työssä. Toivottavasti asiakkaat tuntevat ja kokevat halumme tehdä työmme hyvin, sanoo Merja Kopsa ja toivottaa turvallisia kelejä kaikille.

”Asiakas ilahtuu, sillä ehkäpä se Lapin matkan yksi päivä ei karkaakaan, kun saa ensiavun heti.”