Perinteinen suomalainen perusruoka on onnistunut uudistumaan trendiherkuksi

Tuorepuuro on superhyvä arkiaamujen pelastaja: ainekset kerätään purkkiin ja seos laitetaan yöksi jääkaappiin valmistumaan.

Puurosta ei tehdä enää pelkästään aamiaista, vaan puuron avulla saa loihdittua myös täyteläisen aterian, maukkaan välipalan tai herkullisen jälkiruoan. Puurot ovat terveellistä ja ekologista ruokaa. Puurot ovat kotiutuneet myös ravintoloiden ruokalistoille.

Suolainen puuro on supertrendikästä. Peruspohjan voi tehdä esimerkiksi kaura- tai ohrahiutaleista. Suolaisesta puurosta tulee täyteläinen, kun käyttää nesteenä maitoa, kaura- tai soijajuomaa. Veteen valmistettua puuroa voi rikastaa kermalla. Puuron voi valmistaa myös liha-, kasvis- tai kanaliemeen. Puuropohjasta tulee ekstraherkullinen, kun siihen lisää raastettua parmesaania tai pecorinoa.

Suolaisen puuron varsinainen juju on sen päälle lastattavat lisäkkeet. Mahtavia lisäkkeitä ovat esimerkiksi kasvikset tuoreeltaan, paahdettuina, paistettuina tai pikkelöityinä, erilaiset paistetut raakamakkarat, rapeaksi paistettu pekoni, keitetty tai paistettu kananmuna sekä erilaiset juustot, kuten feta- ja vuohenjuusto.

Tuorepuuroihin sujahtaa hiutaleiden lisäksi siemeniä, pähkinöitä sekä pakastemarjoja ja hedelmiä. Maustamatonta jogurttia tai kasvimaitoa ja -kermaa, yön yli jääkaappiin – ja aamu on pelastettu. Mikäli tuorepuuron kokoaa suoraan kannelliseen lasipurkkiin, se on kätevä napata töihin tai kouluun evääksi mukaan. Kauniiseen lasiin koottuna tuorepuurosta saa elegantin koristelemalla sen marjoilla, hedelmillä ja syötävillä kukilla.

Haluatko puuroon:

Rapeutta: Käytä kookoslastuja, hunajapaahdettuja manteleita, pähkinöitä tai siemensekoituksia. Kokeile myös suolattuja maapähkinöitä.

Raikkautta: Lisää appelsiinikuutioita, tuoreita tai pakastettuja kotimaisia marjoja, kiiviä tai banaania.

Täyteläisyyttä: Ota avuksi turkkilaista jogurttia tai rahkaa, kuivattuja hedelmiä tai kaakaojauhetta.

Makeutta: Anna puurolle hunajaa, vaahterasiirappia, hillottua inkivääriä, omenamarmeladia, kinuskikastiketta tai mantelimassaa raastettuna.

Mausteisuutta: Ripauta puuron päälle kardemummaa, kanelia, vaniljaa tai muskottia.