Puhdistamon tavoitteena on muuttaa Suomen energiajuomakulttuuri

Lempäälässä toimiva hyvinvointiyritys Puhdistamo aikoo mullistaa energiajuomakulttuurin uudella lisäaineettomalla ja luontaisella energiajuomalla. Luontaisesti piristävän juoman toivotaan maistuvan energiajuomia suosiville sadoille tuhansille suomalaisille. Myös Puhdistamon kookosvesi ja kombucha mylläsivät Suomen juomamarkkinoita niiden tullessa muutama vuosi sitten kauppojen hyllyille.

Teksti: Reetta Reinman

Suomalainen, vuonna 2009 perustettu hyvinvointiyritys Puhdistamo toi syyskuun puolivälissä 2019 markkinoille Natural Energy -luonnollisen energiajuoman.

– Tässä uudessa energiajuomassamme ei ole mitään keinotekoista, kaikki aineet ovat suoraan luonnosta. Makeutensa se saa huippulaatuisesta luonnon steviasta. Tuotteemme on sokeriton, mikä tukee osaltaan tämän hetken terveystrendejä, kertoo Puhdistamon myynti- ja markkinointijohtaja Joni Inkinen.

Hän huomauttaa, että energiajuomissa saattaa olla 15 sokerinpalan verran valkoista sokeria tölkillisessä juomaa. Suomalaiset juovat viikottain yhteensä satojatuhansia energiajuomatölkkejä; valkoisen sokerin ja lisäaineiden saanti energiajuomia nauttivilla nouseekin melkoiseksi kuormaksi.

Puhdistamon tavoitteena on nostaa uudesta, luonnollisesta energiajuomasta samanlainen menestystuote kuin yrityksen markkinoille tuomista kookosvedestä ja kombuchasta eli fermentoidusta teejuomasta.

Maaliskuussa 2019 esimerkiksi uutisoitiin, että kombucha-cola oli ohittanut monissa kaupoissa Coca-Colan myynnin.

Piristävän vaikutuksen Puhdistamon uusi energiajuoma saa kolmesta luontaisesta kofeiinin lähteestä: vihreästä teestä, guaranasta ja yerba matesta. Luontaista kofeiinia 330 ml:n tölkillisessä on 100 mg, eli saman verran kuin on yleisesti energiajuomissa.

– Jokainen näistä Natural Energy -juoman kofeiinilähteestä on vahva, solua hapettumiselta suojaava antioksidantti, sanoo Inkinen.

Juomassa on luontaisesta lähteensä peräisin olevaa L-teaniinia. L-Teaniini on aminohappo, jota löytyy luontaisesti vihreästä teestä. L-teaniinilla on lievä rentouttava vaikutus.

Energiajuoman makuvaihtoehdot ovat passionhedelmä-inkivääri ja sitruuna-acai.

– Natural Energy -luonnollisen energiajuomat sopivat myös nykyään hyvin suosittuun, niukasti hiilihydraatteja sisältävään ketogeeniseen ruokavalioon, sanoo Inkinen.

Uuden Natural Energy energiajuoman suurimpana käyttäjäryhmänä Inkinen näkee 25-45-vuotiaat naiset, jotka huolehtivat hyvin terveydestään. He ovat myös Puhdistamon kombuchan suurin käyttäjäryhmä.

Myös nuoriso pyritään saamaan uuden energiajuoman ystäviksi; he kun käyttävät paljon energiajuomia. Juoma on pyritty hinnoittelemaan nuorison kukkarolle sopivaksi. 330 ml:n tölkin hintaluokka on kahden euron luokkaa.

Palaute Natural Energy -energiajuomasta on ollut Inkisen mukaan huikeaa.

– Myynti on ylittänyt jo yli 500 000 rajan, ja kysyntä on ollut valtavaa. Myös maku on saanut ylitsevuotavan huikeaa palautetta, hän iloitsee.

Lempäälässä toimivan Puhdistamon liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa. Yritys työllistää tätä nykyä 70 ihmistä.

”– Jokainen näistä Natural Energy -juoman kofeiinilähteestä on vahva, solua hapettumiselta suojaava antioksidantti.”

MITÄ?

Puhdistamon uudessa Natural Energy energiajuomassa

EI OLE

* sokeria

* keinotekoisia aromeja

* synteettistä kofeiinia

* säilöntäaineita tai väriaineita

* fosforihappoa

* aspartaamia

* asesulfaania

* sukraloosia