Männyn sydänpuun uute suojaa mäntyä ulkoisilta ja sisäisiltä ärsykkeitä – samoin se tekee hiuksille

Paitsi sisältö, myös Überwood-hiustenhoitotuotteiden tuotepakkaus valmistetaan käyttäen mäntyä ja muita havupuita. Pakkaus voidaan kierrättää.

Teksti: Reetta Reinman

4Dream Ky:n yrittäjä Johanna Tammi-Ikonen oli syyskuun lopulla Saksassa tutustumassa maahantuomiaan luonnonmukaisia ja vegaanisia Überwood-hiustenhoitotuotteita valmistavaan tehtaaseen, joka sijaitsee Thüringenin osa-valtiossa keskisessä Saksassa, entisen Itä-Saksan alueella.

– Paikka on jylhässä vuoristossa valtavien mänty- ja kuusimetsien syleilyssä; tästä Überwood-tuotteet ovat saaneet vaikuttavan aineensa: männyn sydänpuun uutteen, Johanna kertoo.

Überwood on saksalaisen Ewaldin suvun perheyrityksen hiustenhoitovalmisteiden tuotemerkki. Tuotteiden kehittäjä, Ewaldin suvun perheyrityksen ”kantaisä” toimi 1940-luvulla parturina, ja käytti koivunlehtiuutetta sisältävää hiusvettä asiakkailleen hyvin tuloksin. Siitä ajatus hyödyntää metsien aarteita hiustenhoitotuotteissa.

DDR lakkautti Thüringenin osavaltion vuonna 1952.

– Ewaldin perhe menetti yrityksensä valtiolle, mutta jatkoi siinä töissä eli he olivat valtiolla töissä omassa yrityksessään! Berliinin muurin kaaduttua ja Saksojen yhdistyttyä Ewaldin perhe sai ostaa oman yrityksensä takaisin, Johanna kertoo yrityksen historiasta.

Überwoodin valikoimaan kuuluvat NaTrue-sertifioidut, luonnonmukaiset hiustenhoitotuotteet, joissa päävaikuttavana ainesosana on männyn sydänpuun uute.

– Männyn sydänpuu sisältää noin 80 tehokkaasti vaikuttavaa ainesosaa; flavonoideja, eteerisiä öljyjä, aminohappoja ja hivenaineita. Nämä suojelevat ja vahvistavat puuta sisältä päin – ja toimivat samoin hiuksissa niitä suojaten ja vahvistaen, sanoo Johanna.

Überwoodin hiustenhoitotuotteet ovat luonnonmukaisia. Ne eivät sisällä silikoneja, eivätkä synteettisiä hajusteita tai väriaineita. Tuotteet eivät myöskään sisällä mineraaliöljyjä tai mikromuoveja. Niillä ei ole tehty eläinkokeita, vaan ne ovat dermatologisesti testattuja. Tuotteet ovat myynnissä muun muassa Kärkkäisellä.

Paitsi sisältöön Johanna on ihastunut myös maahantuomisensa tuotteiden ulkoasuun:

– Überwood-tuotteiden tuotepakkaus valmistetaan käyttäen mäntyä ja muita havupuita. Käytetyn puun määrä pakkauksessa on noin 20 %, jonka ansiosta voidaan vähentää muovin valmistuksessa tarvittavan raaka-öljyn määrää 40 %. Tuloksena syntyy täysin uusi materiaali; POLYWOOD®. Pakkausmateriaali sisältää niin ikään männyn sydänpuuta, jolla on antibakteerinen vaikutus, eli pakkaus tavallaan puhdistaa itse itseään. Tuotepakkaus voidaan kierrättää muovinkeräyksen kautta.

4Dream tuo Suomeen tätä nykyä kuutta Überwood-hiustenhoitotuotetta. Ne ovat korjaava shampoo, väriä kirkastava shampoo, hiuspohjaa hoitava shampoo, väriä kirkastava hoitoaine, korjaava tehohoitoaine sekä hiusvesi. Tuotteet tuoksuvat miedon hedelmäisiltä.

Kaikissa on vaikuttavana aineena männyn sydänpuun uutetta. Ja esimerkiksi hiusvesi sisältää männyn sydänpuun uutteen lisäksi koivua ja maté-uutetta, jotka tukevat hiuspohjan normaalia toimintaa. Tuotteen sisältämä kofeiini aktivoi hiuksen juurta. Yhdessä C-vitamiinin ja aminohappojen kanssa nämä hoitavat hiuspohjaa ja vahvistavat hiuksen juurta.

Hiuspohjaa hoitavassa shampoossa on myös B-vitamiinipitoista nokkosuutetta, joka vahvistaa hiuspohjaa sekä vähentää hilseen muodostumista.

Johanna Tammi-Ikonen perusti luonnonkosmetiikkaa maahantuovan yrityksensä 4Dreamin maaliskuussa 2015.

– Perustin oman yrityksen suuresta palosta yrittäjyyttä ja kosmetiikkamaailmaa kohtaan.

Tällä hetkellä valikoimissa on luonnonkosmetiikkaa kasvojen ja vartalon ihon hoitoon, hiustenhoitotuotteita ja luonnonkosmetiikan meikkejä. Tuotemerkkejä ovat Boho Green Make-Up, Beauty Garden, We Love The Planet ja Balmyou. Überwood-hiustenhoitotuotteet tulivat valikoimiin toukokuussa 2019.

4Dream Ky toimii Paksalossa Lohjalla, läntisellä Uudellamaalla. Helsinkiin vanhan Ykköstien varrella sijaitsevasta toimipaikasta on vajaan tunnin ajomatka. Toimitilat Johanna on kunnostanut lähdevesilammen rannassa sijaitsevasta rintamamiestalosta, joka on saanut nimen Bohola.

Boholassa on myös mahdollisuus koulutustilaisuuksiin sekä erilaisiin tapahtumiin.

– Tilamme soveltuvat vajaan kymmenen hengen kokoustamiseen sekä ystäväporukan yhteiseen hemmotteluhetkeen tai näiden yhdistämiseen. Tilat on varusteltu nykyaikaisella kokoustekniikalla. Kesäaikaan tilamme laajenevat Boholan rantasaunaan sekä vanhaan ja romanttiseen puutarhaan, jossa on myös ilo nauttia päiväkahvit tai raikas smoothie. Tarjoiluissa ajatellaan aina vuodenaikoja ja lähiruokaa, Johanna esittelee.