Lämpimässä ja hengittävässä toppahaalarissa runsaasti käteviä yksityiskohtia

Uusi Anar Dalvi-toppahaalari toimii moottorikelkkailussa, talvikalastuksessa ja muissakin pakkaspuuhissa.

Dalvi-haalarin hiljainen, veden ja tuulen pitävä materiaali sopii hyvin myös passimetsästykseen.

Lämmin toppahaalari on lyömätön varuste silloin, kun ollaan pitkään ulkona pakkasessa. Anar-malliston uutuuden, Anar Dalvi -toppahaalarin tilava mitoitus mahdollistaa, että sen alle voi pukea eristäviä vaatekertoja tarpeen mukaan.

Haalarin alle mahtuu mainiosti Anarin merinovilla-alusasun lisäksi tarvittava määrä lisäeristystä tuovia kerroksia, esimerkiksi Anar Coasus -väliasu, sekä paksumpi fleecepusero, vaikkapa Anar Uhkku.

Lämpö haalarin sisällä jakaantuu tasaisesti, eikä pääse karkaamaan mistään ulos.

Takki/housut -yhdistelmä on lämmönsäätelyn kannalta helpompi silloin, kun käydään välillä sisällä lämpimässä tai vaikkapa myöhään kevättalvella, kun ulkolämpötila voi päivän aikana nousta lähes kesäisiin lukemiin. Myös autossa on helpompi riisua takki kuin haalarin yläosa pois päältä.

Mutta esimerkiksi pilkillä, verkoilla, kelkkaillessa ja talvisessa hirvenpyynnissä ollaan pitkään yhtäjaksoisesti ulkona. Niihin puuhiin istuu toppahaalari.

Anar toppahaalarin mattapintaisessa kankaassa on 85 prosenttia polyesteriä ja 15 prosenttia nylonia, johon on laminoitu vedenpitävä ja hengittävä ADS-kalvo. Dalvi-haalarissa käytetyn ADS-kalvon vedenpitävyys on 10 000 mm ja hengittävyys 5 000 g / m² / 24 h.

Lahkeiden ja takamuksen vahvikkeet ovat 100-prosenttista nylonia, joka mahdollistaa hyvän kulutuskestävyyden. Myös lahkeiden ja takamuksen vahvikkeissa on laminoituna ADS-kalvo. Kaikki haalarin kalvon saumat on teipattu, joten vesi ei lirise mistään haalarin sisään. Jos kalvon tarjoama ilmanvaihto ei uurastaessa riitä, haalarin kainaloissa on vetoketjuilla avattavat ja suljettavat, reilunkokoiset tuuletusaukot.

Pakkasiin suunniteltu ja valmistettu haalari on topattu kauttaaltaan. Lahkeissa ja takamuksessa, joille paino jakautuu polvistuttaessa ja istuttaessa, on kylmää eristävä, pehmeä lisätoppaus.

Dalvissa on iso, toiminnallisesti toteutettu ja hyvin suojaaja huppu. Hupun keinoturkiskaulus ei ole pelkkä koriste. Se vähentää ilman liikettä – tuulta – kasvojen alueella.

Pystyvetoketjullisissa rintataskuissa on lämmittävä fleecevuori. Ne ovatkin vallan toimivat lämmittelytaskut. Tilavat, vedenpitävillä vetoketjuilla ja suojaläpällä varustetut reisitaskut ovat ikään kuin erilliset, lahkeen päälle ommellut säilytyspussit. Sen ansiosta reisitaskut eivät täyteen pakattuinakaan ”täytä” ja kiristä pukua.

Kaikki haalarissa käytetyt vetoketjut ovat YKK:n valmistamia. YKK:ta pidetään markkinoiden parhaana vetoketjuna.

Pilkillä ja moottorikelkan selässä on tärkeää, että haalarin vyötärö on joustava. Dalvi-haalarin vyötäröllä on myös vyölenkit ja D-lenkki moottorikelkan hätäkatkaisijaa varten. Pitkään kylmässä istuttaessa kannattaa huolehtia siitä, että haalari ei kiristy selkää vasten. Se onnistuu helposti, kun avaa vyön ja vetää lahkeet sekä takamuksen ikään kuin ylös, ennen kuin istuu alas.

Anarin uutuushaalarissa vyön avaaminen ei johda siihen, että haalarin paino valuu pelkkien olkapäiden varaan.

Haalarin sisällä on säädettävät henkselit, joiden ansiosta se pysyy ryhdikkäästi ja ilmavasti päällä ilman vyötäkin. Henkseleiden myötä haalarin yläosan voi laskea kokonaan alas ilman, että se valahtaa puoleen reiteen. Dalvin henkselit ovat helpot käyttää, ja haalarin päälle pukeminen on kiitettävän helppoa.

Dalvi -toppahaalarin hihansuut ovat säädettävissä. Niiden sisähihoissa on pehmeät resorit. Myös lahkeiden suissa on jarrukuminauhoilla varustetut lumilukot, vetoketjut ja kiristystarrat.

Haalarin päävetoketju on varustettu reilunkokoisella tuulilistalla, joka suljetaan tarroilla. Tuulilistan alla on tilava povitasku, jonka sisältöön pääsee käsiksi ilman, että päävetoketju avataan. Toinen povitasku löytyy puvun sisältä.

Miehet tietävät, että haalarin päävetoketjun pitää olla kaksisuuntainen; Dalvi-haalarin vetoketju on kaksisuuntainen.

Haalarin selässä, lahkeissa ja hihoissa on kirkkaasti loistavat 3M-heijastimet. Anar Dalvi -haalarissa on muitakin toimivia ja tyylikkäitä yksityiskohtia, muun muassa hupun kiristyshihnoissa. Vyötärönsaumaan ommeltu pieni Suomen lippu on sinänsä varsin huomaamaton, mutta itsevarma ja ylpeä signaali suomalaisesta Anar-laadusta.

Anarin konsepti valmistaa Suomessa huolella suunniteltuja ja testattuja, toimivia ja ekologisia ulkoiluvaatteita, joiden toimivuutta, ulkonäköä ja kohtuullista hintatasoa kiitetään. Kuten metsästys- ja retkeilyvaatteisiin, myös uuden Dalvi- toppahaalarin väreihin Anarin suunnittelutiimi on saanut inspiraation Suomen luonnosta. Haalarista on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa: sinisen harmaa ja hiekanruskea.

Kärkkäisen valikoimissa oleva Anar Dalvi toppahaalari maksaa 249 euroa.

”– Vyötärön saumaan ommeltu pieni Suomen lippu on sinänsä varsin huomaamaton, mutta itsevarma ja ylpeä signaali suomalaisesta Anar-laadusta.”