Sopraano Johanna Kropsu avaa Haukiputaan kesämusiikkisarjan

Haukiputaalla järjestetään tänäkin kesänä Kesäillan sävelhartauksia torstaisin klo 20 juhannukselta elokuun loppuun. Sävelhartaussarjan teemaksi on vakiintunut ”Soi kunniaksi Luojan!”; teema on erityisen ajankohtainen, koska vietämme J. Sibeliuksen juhlavuotta.

Haukiputaalla on pidetty kesäisiä sävelhartauksia säännöllisesti jo miltei 25 vuotta. Kesäsarja on hyvin monipuolinen, sisältäen eri soittimia ja laulumusiikkia. Sarjan avaa juhannuksen aatonaattona 18.6. sopraano Johanna Kropsu , joka on valittu heinäkuussa käytävän Merikanto-laulukilpailun välieriin. Musiikkisarjan päättää elokuun lopussa Kaukametsän Kamarikuoro Kajaanista Juha Mikkosen johdolla.

Kesäillan sävelhartaus -tilaisuudet kestävät noin tunnin ja niihin sisältyy myös virsilaulua ja iltahartaus. Tilaisuudet pidetään Haukiputaan kirkossa tai seurakuntakeskuksessa ja niihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 5 euroa. ”Soi kunniaksi Luojan!” –sävelhartaussarjan suunnittelusta vastaa kanttori Hannu Niemelä .

Haukiputaan Kesäillan sävelhartaudet:

18.6. (srk-keskus) Johanna Kropsu sopraano ja Tetyana Kushniruk piano.

25.6. (kirkko) Christian Ahlskog urut.

2.7. (kirkko) Heikki Rainio tenori ja Hannu Niemelä urut.

9.7. (kirkko) Petri Komulainen käyrätorvi, Harri Lidsle tuuba ja Jan Lehtola urut.

16.7. (kirkko) Seeli Toivio sello ja Elias Niemelä urut.

23.7. (kirkko) Anne-Mari Kanniainen harmonikka.

30.7. (kirkko) Gospelmuusikko Iina Palokangas laulu ja Alisa Ojanen piano.

6.8. (srk-keskus) Merikosken Laulu, johtaa Marita Kaakinen.

13.8. (kirkko) Vaskikvartetti Owla: Arja Ollila trumpetti, Sauli Orbinski käyrätorvi, Jaakko Kangas pasuuna, Juha Pisto tuuba ja Nathan Archer lyömäsoittimet

20.8. (srk-keskus) Sinikka Holma-Peets piano.

27.8. (srk-keskus) Kaukametsän Kamarikuoro, johtaa Juha Mikkonen.