Traktorimönkijä on kätevä niin lumen aurauksessa kuin polttopuiden kuljetuksessa.

Teksti ja kuva: Reetta Ahola

Ylivieskan Kärkkäisen PienkoneVarikossa on myynnissä sekä työ-, urheilu- että huvikäyttöön sopivia moottorikelkkoja ja mönkijöitä.

– Traktorimönkijät ovat loistavia lumenaurauksessa ja kesällä vaikkapa polttopuiden kuljettamisessa. Ne soveltuvat metsäteille puiden ajoon niin talvella kuin kesällä sekä myös urheilulliseen ajoon. Ammattikäyttöön ostettu traktorimönkijä on verovähennyskelpoinen, kertoo PienkoneVarikon vastaava Ilari Kärkkäinen .

Hän sanoo, että esimerkiksi moni rivitalokiinteistö on päätynyt ostamaan kiinteistönhuoltokalustoksi traktorimönkijän, joka soveltuu sekä talvi- että kesätöihin.

– Kun kiinteistönhuoltotyöt tekee traktoria pienemmällä koneella, säästyvät pihat paremmin vahingoittumattomina.

Kärkkäinen kertoo, että kaikkiin PienkoneVarikon myymiin traktorimönkijöihin on saatavana erittäin laaja valikoima lisävarusteita, esimerkiksi telasarjoja, lumiketjuja, peräkärryjä ja tukkikärryjä.

Monissa arvosteluissa traktorimönkijät ovat saaneet kiitosta muun muassa erinomaisesta vetotehosta ja pienestä polttoaineen kulutuksesta.

Moottorikelkkojen rakenteet ja ominaisuudet on suunniteltu käyttötarkoituksen mukaan. Työ- ja retkeilykäyttöön suunnitelluissa moottorikelkoissa on esimerkiksi leveämpi tela kuin vauhdin hurmasta nauttimiseen tarkoitetuissa urheilukelkoissa. Niissä taas tarvitaan alustalta hyvää iskunvaimennusta sekä erinomaista lumikantavuutta.

PienkoneVarikko myös huoltaa traktorimönkijöitä ja moottorikelkkoja sekä myy niihin varaosia ja muita yleistarvikkeita. Moottorikelkoista ja mönkijöistä on myynnissä myös lapsille sopivia malleja.

” Kun kiinteistönhuoltotyöt tekee traktoria pienemmällä koneella, säästyvät pihat paremmin vahingoittumattomina.”