Uimahalli, kuuma sauna ja kloorin tuoksu! Ratkaisu työpäivän jälkeisen, arjen kiireiden väsyttämän ihmisen kuntoiluhetkeen. Trooppinen uimahalli-ilmasto kutsuu minua silloin, kun perheen kalenteriin on kirjattu minun kuntoiluaikaani ja pakkanen paukkuu ankarimmin.

Lauteilla hyisen ilman jäädyttämät luut sulavat ja mieli rentoutuu hikinorojen valuessa ihoa pitkin. Kauttaaltaan lämmennyt, ruuhkavuosien runnoma keho kuin itsestään vaatii vilvoittavaa pulahdusta altaaseen. Suihkun kautta bikinit löytävät paikkansa ja vesijuoksuvyö tarttuu matkan varrelta mukaan.

Jättisuuren kellon tikittäessä kuntoiluminuutteja, isken tehopotkuja altaan turkoosissa vedessä. Seinäkaakeleita päin huohotellessani pään sisälle kertyneet ajatusten solmut aukeavat ja asiat jäsentyvät omiin lokeroihinsa.

Potkimisen vapauttama energia syrjäyttää väsymyksen. Poljen vettä kovempaa. Lähes tunnin mittaisen vesijuoksusession jälkeen lillun vielä terapia-altaassa. Lämpimässä vedessä on hyvä venyttää kireitä lihaksia, ottaa poreita ja antaa veden hoitaa kuluneita jalkapohjia. Nautinnollista.

Uimahalli on pelastanut myös meidän perheessä monta virratonta iltaa sekä kuivaa lauantaita. Hallilla viihdytään niin yksin kuin yhdessä koko perheen voimin.

Yleensä yhdistämme uimiseen myös muuta liikuntaa. Monesti minä juoksen yhdeksän kilometrin pituisen mutkan kautta hallille, jossa mies odottelee lasten kanssa. Läpsystä puoliso katoaa uimahallin kuntosalille ja me ipanoiden kanssa lotraamme lastenaltaassa.

Ennen kotiin lähtöä koko kööri loikoilee terapia-altaan poreissa kyllästymiseen tai jonkun vessahätään asti.

Vesi mahdollisti minulle muutamia päiviä sitten aivan uuden kokemuksen. Kävin nimittäin siskojen kanssa testaamassa laitesukellusta. Sukeltaminen ja maailma veden alta katsottuna olivat mieletön juttu!

Oli upeaa voittaa omat pelot ja epäilykset pinnan alla selviytymisen suhteen. Lisäksi veden syvyyksissä vallitseva rauha yllätti! Aloin haaveilemaan sukelluksen peruskurssin suorittamisesta. Kuinka täydellisen rentouttavaa olisikaan kiireisenä arkipäivänä paeta elämää pinnan alle veden hiljaisuuteen, vaikka lähellämme sijaitsevassa kirkasvetisessä montussa. Täytyisi vain muistaa tasaisesti hengittää suukappaleesta ilmaa keuhkoihin.

Unohtamatta ulkomailla odottavia sukellusparatiiseja, missä näköalat vetten valtakunnissa ovat varmasti lumoavia!

Vesi on upea elementti. Se tarjoaa paljon kuntoilumahdollisuuksia – kunpa itsekin oppisin hyödyntämään niitä kaikkia.

Kuntoiluniloa alkaneeseen kevääseen!

Janika

Sukelluskokeilustamme voit katsoa kuvia ja lukea lisää osoitteessa ponnarilla.blogspot.fi