Joulun odotus on jännittävää, mutta se voi olla myös hauskaa! Siina & taikaradio tuovat hymyn huulille ja kutsuvat kaikki mukaan musiikilliselle välipalalle keskellä päivää.

Teksti: Ari SteniusKuvat: Markku Pihlaja

Missäkö? Missä vain, kuten kouluissa, kerhoissa, tarhoissa ja vaikka ison tavaratalon käytävällä keskellä lauantaipäivää!

–Pienet lapset on ihana yllättää musiikilla. Lapset ovat spontaaneja ja valmiita lähtemään heti mukaan, tietää musiikin monitoimiosaaja, laulaja ja leikittäjä Siina Hirvonen.

–Vaikka lapsi on kuinka pieni, niin musiikki saa jalan tai käden heilumaan – lapsella on rytmi muistissa jo äidin masusta, sanoo musiikkipedagogi ja musiikkileikkikoulunopettaja (Amk) Hirvonen.

Vuoden kasvattajapalkinnon vuonna 2010 saanut Siina tempaisee lapset luontevasti musiikin maailmaan – itse samalla innolla ja ilolla kuin mukaan lähtevä lapsi.

–Musiikki on aina ollut minun maailmani, olen kasvanut musiikin tahtiin ja esiintymään, myöntää kanttoriäidin ja musiikinopettaja isän tyttö, joka on ehtinyt moneen.

–Olen tehnyt musiikinopettajan töitä, Pikku kakkosta televisiossa ja laulattanut ja leikittänyt lapsia vaikka missä, nauraa Siina, joka ilmestyy taikaradionsa kanssa Lahden Kärkkäiselle lauantaina.

Ympäri Suomen keikoilla kiertävä Siina Hirvonen nauttii opettaessaan lapsia musiikin avulla.

–Musiikki on maailmankieli ja sen avulla voidaan saada paljon iloa ja oppia. Lapset oppivat huomaamattaan – ja innoissaan – numeroita ja kirjaimia tai vaikka motorisia juttuja, sanoo Siina.

Joulun alla lapsia jännittää, mutta tutut laulut saavat posket hehkumaan lisää ja on varmaa, että lauantaina laulu ja tanssi maistuu.

–Lapset osaavat paljon lauluja ja innostuvat mukaan. He haluavat leikkiä ja ovat innokkaita oppimaan uusiakin lauluja. Meillä tulee olemaan hauskaa ja lasten kanssa voivat laulaa sekä vanhemmat että isovanhemmat, pidetään kunnon yhteislaulut, innostaa Siina.

–Musiikissa on ihanaa taikaa, sanoo Siina tutun ajatuksensa – ja häntä katsellessaan ja kuunnellessaan se on helppo uskoa.

Lauantaina lauletaan ja siinä samalla joulu tarttuu käpälään!

Tule katsomaan!

Siina & Taikaradio esiintyy Lahden Kärkkäisellä 29.11. klo. 12 , 14, 16

Kesto n. 25 – 30 min. / esitys.

TERVETULOA!