Joskus voi olla hyvä käyttää joulun odotukseen ja viettoon paradoksin voimaa: ”Sinä et valitse joulua, vaan joulu valitsee sinut!”

Pois kiireinen joulutouhu. Anna joulurauhan täyttää sydämesi ja mielesi. Koe, miten suuren merkityksen joulu voi saada elämässäsi, jos vain annat joululle mahdollisuuden. Tämän jouluoivalluksen inspiraatiossa, haltioitumisessa, lumoutumisessa on jotain pyhää.

On tärkeämpää, että ajattelet ruokavaliosi laatua uudenvuoden ja joulun välillä, kuin se, että stressaat siitä, mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä. Jouluna ei mietitä niitä hiilareita, rasvoja ja kilokaloreita, ainakaan niin tiukasti kuin muulloin. Jookos?

Jouluna on tapana panna tarjolle myös silmänruokaa. Hienoja pöytäliinoja, viimeisteltyjä pöytäkattauksia, runsaasti koristeita, värikkäitä ja tuoksuvia kukkia. Mummon vanhat liinat ja astiat esille, kaikki suvussa kulkeneet pöytähopeat käyttöön ja lasten tekemät koristeet kunniapaikalle.

Joulukukat tuoksuineen ja väriloistoineen kruunaavat joulun. Ritarinkukat eli amaryllikset kannattaa ostaa nuppuisina muutamaa viikkoa ennen joulua.

Hyasintit tuoksuvat voimakkaasti ja jos joillekin tulee niistä päänsärkyä, voi suositella valkoisilla kukilla varustettuja hyasintteja. Ne tuoksuvat miedoimmin, kun taas siniset ovat voimakastuoksuisimpia. Tulilatva ja joulukaktus kukkivat hyvin hoidettuna todella pitkään. Jouluruusu on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Sitä ei kannata lapsiperheeseen hankkia, sillä se on tosi myrkyllinen.

Leppoisasti siivottaessa ei tarvita mainosten ihmeaineita, jotka räjäyttävät lian pois. Yksinkertaiset, ekologiset puhdistusaineet, kuten esimerkiksi etikka, sooda ja mäntynestesaippua, toimivat ihan hyvin, kun siivoustyö tehdään rauhallisesti antaen aineiden vaikuttaa. Joka nurkkaa ei tarvitse koluta! Keskity tänä vuonna vain niihin tiloihin, joissa joulun aikana oleskellaan ja puuhaillaan. Muista joulurauha!

Jos kaipaat liikuntaa, tee pitkiä ja rauhallisia vaelluksia talvisessa maastossa. Kuuntele metsän ääniä ja nauti luonnon ihanista tuoksuista. Nyt on aikaa pysähtyä ihmettelemään elämän menoa, kiireettömästi. Anna joulun tunnelman valita sinut kohteeksi siellä puiden siimeksessä!

"Mummon vanhat liinat ja astiat esille, kaikki suvussa kulkeneet pöytähopeat käyttöön ja lasten tekemät koristeet kunniapaikalle."