Miikka Kallio kiittää Messilä Golfin kentän metsäisyyttä ja vaihtelevuutta

KauppaSuomi -lehti tapasi Miikka Kallion KauppaSuomi Golfissa Messilän golfkentällä, hänen kotikentällään.

Teksti ja kuvat: Reetta Ahola

Lahtelainen muusikko Miikka Kallio , 35, aloitti golfin pelaamisen 10-vuotiaana.

– 18-vuotiaaksi saakka pelasin hyvinkin aktiivisesti ja kilpailin.

Kallio harrasti nuorempana myös tennistä kilpatasolla.

Tänä vuonna Kallio on taas viettänyt enemmän aikaansa viheriöllä.

– Nykyään nautin golfin haastavuuden lisäksi sen tarjoamasta mahdollisuudesta olla ulkona, juniorina keskittyi enemmän tuloksiin, Kallio kertoo.

Hänen mukaansa golfissa on mahdollisuus tennistä helpommin säilyttää oma tasonsa, vaikka pelaamisen välillä olisi pitkiäkin taukoja.

– Tenniksessä pallo liikkuu, siinä tarvitaan hyvää ja nopeaa pelisilmää. Golfissa pallo pysyy paikallaan, Kallio kiteyttää lajien oleellista eroa pelaajan suoritustason säilymisen näkökulmasta.

KauppaSuomi -lehti tapasi hänet KauppaSuomi Golfissa Messilän golfkentällä, Miikka Kallion kotikentällä.

– Tykkään Messilän kentästä. Se on kauniin metsäinen. Kentän sopivasti kumpuileva maasto tarjoaa mukavasti haastetta, hän sanoo.

Miikka Kallion työ musiikin saralla on myös monipuolista ja vaihtelevaa. Miikka Kallio Band on Miikka Kallion johdolla esiintynyt festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Poikkeuksellisen laaja tyylivalikoima on muodostunut bändin tavaramerkiksi. Tämän johdosta bändi on esiintynyt hyvin erilaisissa tilaisuuksissa.

– Syyskuussa lähdemme bändin kanssa Lapin kiertueelle, Kallio kertoo.

Bändi vie musiikkiaan – ajatuksenaan musiikki kuuluu tasapuolisesti kaikille – myös paikkakunnille, joissa konsertit ovat harvinaisia.

– Olemme saaneet neljän vuoden ajan apurahaa kyläkonserttien järjestämiseen Tuubakimalainen-yhtyeellä, jolla teemme pääasiassa lastenkonserttimme.

Miikka Kallio Bandilla on myös musiikkikoulu, joka tarjoaa ohjausta niin kevyen musiikin kuin taidemusiikin puolella.

Säveltäjänä Miikka Kallio on menestynyt ennen kaikkea Venäjällä. Hänen teoksiaan on yhdentoista vuoden ajan esitetty lukuisia kertoja Pietarin maineikkaissa konserttisaleissa.

Vuonna 2010 Miikka Kallion alttoviulusonaatti sai kantaesityksen maailman kenties parhaassa kamarimusiikkisalissa Pietarin filharmoniassa (Mali Sal). Kallion säveltämän alttoviulusonaatin esitti Venäjän arvostetuimpiin alttoviulisteihin kuuluva Vladimir Stopichev .

Tämän vuoden maaliskuussa Pietarin filharmonia esitti 11. kerran Kalliolta tilatun teoksen.

Kallio on opiskellut sävellystä Pietarin Rimsky-Korsakov konservatorion professori Igor Rogaljovin johdolla. Lisäksi hänen opettajinaan ovat toimineet Helsingin yliopistossa Harri Vuori sekä yksityisesti Oliver Kohlenberg.

Heinäkuun lopulla Kallio lähtee stipendiaattina

Bayreuthin musiikkijuhlalille, joka on Richard Wagnerin oopperamusiikille omistettu jokavuotinen tapahtuma Saksan Pohjois-Baijerissa. Juhla on eräs maailman vanhimmista musiikkitapahtumista.

Juhla järjestetään heinäkuun lopusta elokuun loppuun varta varten rakennetussa Bayreuthin Juhlanäyttämötalossa (Festspielhaus). Vuosittain juhlilla käy noin 60 000 vierasta.

– Tämän kesän Wagner-juhlille on tulossa yli 250 säveltäjää ympäri maailman. On suuri ilo ja kunnia saada tutustua heidän tapaansa työskennellä. Saan sieltä varmasti paljon eväitä omaan tekemiseeni, Kallio pohtii.

Miika Kallio korostaa, että musiikin tekeminen, tyylilajista riippumatta, on ennen kaikkea säännönmukaista ja kurinalaista työtä.

– Jos odottelisin inspiraatiota, en saisi mitään aikaa. Pitää vain tarttua työhön, ilo ja inspiraatio seuraavat sitten mukana ja kiittävät tekijäänsä.

– Nykyään nautin golfin haastavuuden lisäksi sen tarjoamasta mahdollisuudesta olla ulkona, juniorina keskittyi enemmän tuloksiin.

Mitä?

KauppaSuomi Golfin voittajaparit:

9.7. Myllynen Eero ja Myllynen Matti

17.7. Lindqvist Arja ja Lindqvist Juha

22.7. Varis Anna-Liisa ja Varis Eino