Teksti: Reetta Ahola Kuva: Jenni Rajaniemi

Tämän vuoden matkailuautoissa ei ole suuria mallistomuutoksia.

– Säästyneet investoinnit esimerkiksi Knaus on siirtänyt mukavasti hintoihin. Asiakkaita hemmotellaan nyt jopa reilun kymppitonnin alennuskampanjoilla, sanoo Ylivieskassa toimivan Procaravanin toimitusjohtaja Ari Niskanen .

Procaravanilla on edustuksessaan matkailuauto- ja -vaunumerkeistä Knaus, Weinsberg ja Rapido.

Procaravanilla on oma huoltopalvelu.

– Keväthuollossa tarkastetaan kaikkien laitteiden ja vesijärjestelmän toiminta, koeponnistetaan kaasulaitteet ja tehdään kosteusmittaus. Vaunuissa tarkistetaan lisäksi jarrujen ja vetopään toiminta.

Procaravan ottaa matkailuauto- ja vaunukaupassa vaihdossa vastaan myös henkilöautoja. Procarvan tarjoaa hyvin monipuolisia palveluja myös asiakkaiden rahoitusjärjestelyihin.

Procaravan on perustettu 2008. Henkilökuntaa on ympärivuotisesti kuusi, kesäsesongissa pari, kolme enemmän. Kauppa käy.

– Viime vuonna myyntimme kasvoi lähes 50 prosenttia, iloitsee Niskanen.

Niskasen mielestä matkailuvaunu on hyvä vaihtoehto, mikäli vaunun kanssa ollaan paljon paikoillaan, esimerkiksi leirintäalueella.

– Vaunu maksaa vähemmän kuin auto, sen käyttökustannukset ovat pienemmät ja se tarjoaa kuitenkin reilusti tilaa.

– Vaunun voi myös jättää vaikkapa sinne leirintäalueelle ja lähteä käymään vetoautolla kaupassa ja asioilla.

Mikäli taas matkalaiset kiertelevät paikasta toiseen, niin silloin Niskasen mielestä matkailuauto puoltaa paikkaansa vaunua paremmin.

– Moni on huomannut, että matkailuauton kanssa liikkeelle lähtö on tavallaan helpompaa kuin vaunun kanssa; vaunua ei aina viitsitä lähteä vetämään perässä. Matkailuautoa voi tarvittaessa käyttää kakkosauton asemassa, ja sitä voi vaunua paremmin käyttää ympäri vuoden, Niskanen toteaa.

Polttoaineen kulutuksessa ei Niskasen mukaan ole suurta eroa, onko alla matkailuauto vaiko vetoauton perässä kulkeva matkailuvaunu.

– Yleensä polttoaineen kulutus on luokkaa kymmenen litraa sadalla.

”Matkailuautoa voi tarvittaessa käyttää kakkosauton asemassa.”