Pastellisävyt tekevät paluun,

keltaisella piristetään, huivi tuo ilmettä

Hempeät pastellit, vaaleansininen ja vaaleanpunainen värittävät tämän kevään muotia. Yhtä lailla luonnonläheiset sävyt ovat aallon harjalla. Keltainen toimii piristeenä. Monin eri tavoin solmittu huivi antaa ilmettä pukeutumiseen.

Teksti: Reetta Ahola ja Maria PaunaKuvat: Valmistajilta

Terveellisen ja aktiivisen elämäntyylin nostama sporttisuus näkyy meillä ja maailmalla muun muassa värikkäinä lenkkareina, jotka yhdistetään farkkujen, shortsien sekä myös rentojen hameiden kanssa.

Erilaiset tyylit elävät rinta rinnan samassa vaatteessa, esimerkiksi rouhevan rentoja, pellavatyylisestä kankaasta ommeltuja tunikoita hempeytetään pitsillä.

Perinteisen ja boheemin pitsin lisäksi tänä keväänä nähdään laserleikattuja ja modernisoituja pitsipintoja, jotka tuovat uutta ulottuvuutta vaatteisiin.

Kerrostamalla läpikuultavia kankaita leikitellään läpinäkyvyydellä. Ohuet pitsikerrokset ja verkkomaiset kankaat antavat vaatteille ilmavuutta ja läpikuultavuutta olematta kuitenkaan liian paljastavia.

Kevättuulia ja viileitä kesäiltoja varten varustaudutaan huippumuodikkaalla kevyellä ultratakilla; värikirjo ultratakeissa on todella runsas ja hurmaava.

Kerrospukeutumalla olet trendiaallon harjalla tänäkin keväänä ja kesänä. Shokkivärinen toppi ja väljä neule – varma valinta kevätkadulle. Klassista merimieshenkeä näkyy monen eri tavoin modernisti sovellettuna sekä naisten että miesten vaatetuksessa ja myös nuorisolla.

Mekot ovat edelleen in sekä juhla- että arkipukeutumisessa. Kotelomekko on varma ja tyylikäs valinta juhlaan. Lavatanssit ja kukkamekko kruunaavat kesäillan.

Mekoissa kaikki kukat saavat kukkia, vaikkapa yhdessä raitojen ja ruutujen kanssa. Pallot pomppivat tänäkin keväänä erimuotoisina mekoissa. Värikirjo mekoissa on runsas, mutta paljon on myös mustavalkoista.

Mekon alle sujautetaan kurvit kurissa pitävä vartalon ryhdittäjä, jonka kanssa on kokobodya helpompi toimia. Söpö, lyhyt pitsikuvioinen neulejakku viimeistelee mekon, sekä juhlassa, vapaalla että arjessa. Sukkahousut ovat tänä keväänä rauhoittuneet hillitysti kuvioiduiksi ja maanläheisesti väritetyiksi.

Tämän sesongin yksi näkyvimmistä trendeistä on 1970-luku leveine lahkeineen. Materiaalit eivät ole 70-lukulaisen tönkköjä ja paksuja, vaan ne on päivitetty kevyiksi ja laskeutuviksi. Farkkuhaalari 70-luvun tyyliin on tulevan kevään ja kesän varma katseenvangitsija, joka asusteilla mukautuu moneksi. Housujen vyötärö on nyt vyötärön paikalla, ei lanteilla eikä myöskään kiivennyt yli vyötärön.

Yksityiskohtina monissa vaatteissa nähdään isoja metallinappeja, ronskeja vetoketjuja, mokkaa, nahkaa sekä hapsuja ja tupsuja, eli nyt tehdään nostalginen paluu 70-luvulle. Abba soimaan ja menoksi!

Nuoriso pukeutuu viime kesän tyyliin lyhyisiin paitoihin ja collegeihin.

Tämän sesongin paidoissa näkyy röyhelöitä, 3D-printtejä ja muita erikoisia tekstuureita.

Sesongin eksoottista teemaa edustaa moderni safari.

Värikartta on maanläheinen ja materiaalit ovat keveitä. Pintoja elävöitetään punoksilla, helmikirjailuilla ja brodeerauksilla. Maanläheisen väripaletin ja beigen eri sävyjen lisäksi nähdään myös eläinkuoseja, jopa kirkkaissa perusväreissä sekä hempeissä pastelleissa. Esimerkiksi eläinkuosi vaaleanpunaisen ja ruskean yhdistelmällä on suorastaan herkullinen. Eläin- ja safarikuosit piristävät myös sesongin vapaa-ajankenkiä.

Kevätmuodissa näkyy myös elegantti tuulahdus kirsikankukkien maasta, Japanista.

Japanilaistyylille perinteisiä kukkaprinttejä ja pastellivärejä näkyy nyt paljon. Suuret hihat, pyöristetyt olkapäät ja paksulla vyöllä korostettu uuma antaa vaatteille japanilaistyylisen vaikutelman. Takit ja jakut ovat kimonotyylisiä.

Kaiken kaikkiaan kevät ja kesä näyttää hyvin monipuoliselta. Yhtä, tiukasti teemoitettua pukeutumistrendiä ei ole, mutta väriä pitää ja saa olla. Ja ne huivit! Huivi on huippumuotia sekä arjessa että juhlassa. Löydetään omat persoonalliset tapamme kietaista huivi asukokonaisuutemme ja ilmeemme piristäjäksi.

”Mekoissa kaikki kukat saavat kukkia, vaikkapa yhdessä raitojen ja ruutujen kanssa.”
”Kevätmuodissa näkyy myös elegantti tuulahdus kirsikankukkien maasta, Japanista.”