Tutut, kotimaiset perustuotteet ovat Maria Saarelan luottovalintoja Kärkkäisen kemppari-kosmetiikkaosastolla

Kaupallisella alalla pitkään työskennelleenä Maria Saarela arvostaa hyvää palvelua ja jatkuvuutta asiakassuhteen ylläpidossa.

M aria Saarela kävelee tottuneesti Kärkkäisen Lahden tavaratalon kemppariosastolla Tigin hiusmuotoilutuotehyllylle.

– Tigin shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet ovat suosikkejani, Kärkkäisellä on niistä todella hyvät valikoimat, Maria sanoo.

Muutoinkin hän on tyytyväinen Kärkkäisen kemppari-kosmetiikkaosaston valikoimiin, ja kaiken kaikkiaan kiittää Kärkkäisen tavaratalon valikoimia paitsi monipuolisiksi, myös erittäin persoonallisiksi.

Kemppari-kosmetiikkaosastolta Maria poimii ostoskärryynsä ihonhoitoon, hiuksille, vartalolle sekä meikintekoon laadukkaita ja kohtuuhintaisia tuotteita – suomalaiskylppärien perustuotteita.

– Ihanaa, että Kärkkäiseltä saa myös Victoria’s Secretin hedelmäisen tuoksuisia vartalovoiteita ja body mistejä, Maria sanoo.

Koti pysyy puhtaana ja raikkaantuoksuisena laadukkailla puhdistusaineilla, joista Kärkkäisellä on laajat valikoimat: ennen kaikkea tuttuja, hyväksi todettuja, kotimaisia puhdistusaineita ja siivousvälineitä. Siivottavaa Marialla riittääkin perheensä omakotitalossa.

Lahteen Maria on perheineen muuttanut kolmisen vuotta sitten. Siihen saakka Helsingissä syntynyt, Maria, 50, on asunut pääkaupungissa. Stadintyttö viihtyy Lahdessa.

– Lahti on sopivan kokoinen kaupunki, riittävän pieni, että välimatkat eivät vie kohtuuttomasti aikaa, mutta riittävän suuri, että palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset ja kaikki kivan lähellä.

Kärkkäisellä asioiminen on Marian mielestä myös siksi helppoa ja kätevää, kun pihassa on laajat, ilmaiset parkkipaikat ja tavaratalosta saman katon alta löytyy erikoiskauppoja sekä myös apteekki.

– Elintarvikeosastoa Kärkkäiselle kaipaisin, tai vaikka edes perusjuttuja: maitotuotteita, leipää, kahvia, leikkeleitä, hedelmiä ja vihanneksia.

– Kärkkäisellä asioidessa ei toki nälkä pääse yllättämään. Majakka-lounasravintolassa saa hyvää kotiruokaa, Scanburgerissa pikaruokaa ja kahvila-konditoria Häggmanilla makoisat kahvit. Kärkkäisen kylmäasemalla käyn usein tankkaamassa, sen sanotaan myyvän Suomen edullisinta polttoainetta, Maria kertoo.

Marian perheeseen kuuluu aviomies sekä kolme aikuista tytärtä. Lastenlapsia on kaksi sekä kaksi ”lastenlapsikoiraa”, jotka ovat aina silloin tällöin Marialla hoidossa ja lenkkikavereina.

Marialla on liikunnallisia harrastuksia, uimaan hän pyrkii joka päivä, ja lisäksi lenkkeilee. Kesäaikaan kesämökki Kangasniemellä Etelä-Savossa tarjoaa runsaasti puuhaa.

– Kärkkäisellä on erinomaiset valikoimat myös kesämökkiläisille, niin pihaan ja puutarhaan kuin mökkisaunaan ja sisustamiseen. Jo Helsingissä asuessamme Kärkkäinen tuli meille tutuksi, kun se oli sopivasti mökkimatkamme varrella, Maria kertoo.

Marialla on vahva työkokemus kaupalliselta alalta ja asiakaspalvelusta. Siksi hän arvostaa, että saa myös itse asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua sekä jatkuvuutta asiakassuhteessa ja sen ylläpitämistä; sekä hyvän että negatiivisen palautteen pitää ja saa sanoa.

– Olennaista on sanoa ne niin, että molemmat vievät kehitystä eteenpäin, ja positiivinen palaute jalostuu myös työntekijöiden parhaaksi.

Viime vuoden elokuussa Maria valmistui Koulutuskeskus Salpauksesta lähihoitajaksi. Hän erikoistui opinnoissaan vammaistyöhön.

– Lähihoitajaksi opiskelu on ollut pitkäaikainen haaveeni. Se mahdollistui, kun muutimme Lahteen. Koulutuskeskus Salpauksessa oli juuri minulle sopiva koulutusohjelma. Pääsin heti ensimmäisellä yrittämällä opiskelemaan. Lähihoitajaopinnot kestivät vajaat pari vuotta, Maria kertoo.

Hän työskentelee kodinomaisesti toteutetussa vammaispalveluyksikössä.Työssään Maria viihtyy, ja oppii joka päivä paljon elämästä.

– Vammaisten kanssa työskentely avartaa ihmistä, opettaa suhteellisuuden tajua sekä myös hioo kärsivällisyyttä mennä itseensä. Vammaistyön kautta olen oppinut vetämään jämäkästi ja ehdottomasti rajoja, ja pitämään niistä kiinni.

Maria on tyytyväinen taidostaan luoda iloa ympärilleen ja nähdä kaikessa aina myös ilon siemeniä. Hänen mielestään negatiiviset ajatukset, kateudet ja kiukustumisen ovat lähtöisin omasta ajattelutavasta.

– Totta kai läheisten surut ja sairaudet surettavat, mutta pyrin, etten kiukustuisi mitättömistä pikkuasioista.

Kärkkäisellä asioidessaan Maria on tyytyväinen tavaratalon iloisesta meiningistä.

– Yksi tuote Kärkkäisellä on minulle ihan must. Se on ruususuola. Olen saanut ruususuolakuorinnalla ja ruususuolakylvyillä atooppisen ihoni todella hyvään kuntoon. Silloin tällöin pesen myös hampaani ruususuolalla.

”Ihanaa, että Kärkkäiseltä saa myös Victoria’s Secretin hedelmäisen tuoksuisia vartalovoiteita ja body mistejä.”