Resepti

Marjamämmi

Keitä ruispuuro, johon lisäät puolukkahilloa. Ruispuuron keitto-ohjeet löydät ruisjauhopussin kyljestä. Pane vähemmän suolaa kuin mitä ohjeessa sanotaan.

Lisää puuron joukkoon 1–2 dl puolukkahilloa ja kaada mämmi uunivuokaan ja työnnä se uuniin 150 asteeseen.

Pidä siellä tunnin verran ja katso, tuliko liian vetelää. Ruisjauhoilla on tapana vetelöityä. Jos mämmi on mielestäsi liian vetelää, lisää hieman perunajauhoja vedessä sen joukkoon.

Jos puuro on liian paksua, niin lisää puolukkahilloa ja pidä vähän aikaa uunissa. Jos haluat marjamämmistä imelämpää, voit lisätä joukkoon jotain imelämpää hilloa, esimerkiksi omenahilloa ja antaa senkin hautua. Voit jättää marjamämmin uuniin hautumaan 50 asteeseen ja samalla voit panna vuoan päälle kannen. Ruisjauhot kypsyvät hitaasti. Niiden on hyvä olla kauan uunissa.

Resepti: Irma Rissanen, Jyväskylä. Ohjeen hän on saanut perinnökseen isoäidiltään, Tyyne Rahkilalta.