Liikunnanohjaaja Kaisa ja golfin ammattilaisvalmentaja Tapani Saarentola elävät unelmaansa Espanjan Andaluciassa. He halusivat Espanjan aurinkoon ja ovat tehneet unelmistaan totta.

Teksti ja kuvat: Ami Jatila

Saarentolat asuivat Espanjassa ensin kolmen vuoden tunnustelujakson, joka vahvisti ajatusta siitä, että elämä Espanjassa voisi olla heidän juttunsa.

– Tulin ensi kertaa Espanjaan 1970-luvulla. Tunsin tulleeni kotiin. Tunne ei ole väistynyt, nyt kun olemme täällä. Rakastamme Espanjaa,Kaisa Saarentolakertoo.

Kaisa on kuntovalmentaja, joka pitää kurssejaan rannalla.

– Kahvakuulat ovat mielivälineitäni. Toin kuulat tullessani, ihmiset ovat tykänneet kahvakuulajumpastani. Aikaisemmin liikutin muita, mutta itse en liikkunut. Täällä olen päässyt tekemään itsekin kaikkea mukavaa ja hyödyllistä, Kaisa iloitsee.

Pariskunnan muut lapset asuvat Suomessa, ja Espanjassa asuvilla kahdella tyttärellä on espanjalaiset poikaystävät.

– Tiedetään kyllä, miten Malaga FC:llä menee. Aina on jossain kisastudio. Jalkapallo on iso osa espanjalaista elämää, pariskunta nauraa.

Kaisa ja Tapani ovat juuri löytäneet uuden kattohuoneistoasunnon, aticon, josta on näkymät sekä vuorille että merelle. Pihan uima-allas on kovassa käytössä.

Moottoripyöräily on yksi Kaisan intohimoista, vaikka pyörä onkin juuri pajalla. Useita suomalaisia valmentanut, joitain suomalaispelaajia ammattilaisväylille ohjannut Tapani puolestaan haaveilee kansainvälisestä valmennuskeskuksesta.

Kun Tapsa haluaa itse pelata ja ”kamppailla”, hän pelaa padelia, mailapeliä, joka on tenniksen ja squashin yhdistelmä.

– Pienellä porukalla nelinpeliä, Tapsa tuumaa.

Kaisa auttaa oman työnsä ohella paikallisen seurakunnan väkeä erilaisissa tehtävissä. Jos menee liian lujaa, saunajooga rauhoittaa.