Syyssade rummuttaa ikkunapeltejä, pisarat valuvat pitkin lasia piirtäen viiruja sen pintaan. Harmaa ilma valtaa näkökenttäni kurkistellessani toimiston ikkunasta pihalle. Mieleni on silti virkeä.

Heräsin aamulla kello kuusi. Heitin juoksulenkin aamun hämärässä, pesin yön sekä lenkin tuomat nihkeydet iholtani ja lähdin töihin. Ajattelin, vielä työpäivän päätyttyä kipaista kirjastoon opiskelemaan ja loppuillasta viettää hetken ystävien seurassa.

Kumminkin töissä , päivän viimeisellä työtunnilla kurkkua ja vatsan pohjaa alkaa karvastella oudosti. Syyllistän tuosta tunteesta päivällä jauhamiani purukumeja. Työpäivä päättyy ja lähden huristelemaan kaupan kautta kohti kirjastoa. Yritän vielä virkistää kehoani haukkaamalla banaanin. Pääsen lähelle kirjastoa, kun tuo outo olotila lamaannuttaa koko kroppani. Heitän äkkiä u-käännöksen ja päätän, että menen kämpälle väsäämään noita koulujuttuja.

Ei aikaakaan kun olotilani on jo niin heikko, että en kykene enää mihinkään. Vaivun sängyn uumeniin ja nousen sieltä vain haukkaamaan happea pöntön reunuksien ylle. Vapisen kylmyydestä ja ajattelen, etten selviä tästä. Uni maistuu makoisalta ja nukunkin heti monta tuntia putkeen. Välillä vaihdan kuumeen laskusta ja noususta kosteaksi muuttuneet vaatteeni kuiviin ja koetan juoda sekä syödä jotakin. Mikään ei oikein maistu, jos jotakin saan alas, niin se karvastelee vatsassa.

Nukun vähän lisää. Yhteensä noin 24 tunnin vääntelyiden jälkeen pääsen ylös sängystä. Otan suihkun ja saan täytettyä kuivunutta vatsaani hieman. En toivoisi tätä kenellekään. Nuo hikiset ja kipeät tunnit ovat muistuttaneet minua taas jostakin.

Olen oppinut jälleen arvostamaan enemmän terveyttä ja hyvää oloa. Tämä heikko olo sekä nukkumisesta johtuva alaraaja kipu eivät tunnu enää missään. Odotan innolla, kuinka pääsen taas töihin ja urheilemaan, kiinni normaaliin elämään. Vaikka pöpöt jylläävät ja vettä tulee taivaan täydeltä, niin ei masennuta, vaan pidetään silti huolta terveydestä! Toivon, teille kaikille lukijoille oikein pirteää ja terveyttä uhkuvaa talven alkua!

Voit lukea lisää juttujamme osoitteesta: www.ponnarilla.blogspot.fi

Rakkain terveisin

Sarlotta

MIKÄ?

Ponnarilla

Kerran kuukaudessa KauppaSuomi-lehdessä ilmestyvässä Ponnarilla-blogissa Janika, Jenny ja Sarlotta tarkastelevat arkea ja elämää naisen näkökulmasta tunteitaan säästelemättä.