Keväiset pastellit ja nude piristävät syksyn murrettuja värejä

Pitsi pilkistelee tänä syksynä niin arki- kuin juhlapukeutumisessa. Söpöt pörrötekoturkistakit lämmittävät katukuvassa. Mekko kuuluu myös syksyyn. Värikkäät ja kuviolliset sukkahousut ovat helppo ja edullinen tapa piristää asua.

Koonneet: Reetta Ahola ja Maria PaunaKuvat: Valmistajilta

Viininpunainen on tämän syksyn väri. Muina syyspukeutumisen runkoväreinä jatkavat murretut siniset, punaiset, vihreät, neutraalin vaaleat harmaat, beiget sekä luonnonvalkoiset sävyt. Valkoinen on klassisen kaunis viininpunaisen raikastaja. Musta ja harmaa ovat aina varmat valinnat.

Tämä syksy ei kuitenkaan ole yksinomaan murrettujen värien. Hieman yllättäen syksyn värejä piristävät nude ja pastellivärit, esimerkiksi kylmä vaaleanpunainen ja minttu – kevätmuodista tutut värit.

Pastellit kuuluvat myös ensi talveen. Talvella 2016 lumikuningattaret ja avaruuden valtiattaret verhoutuvat viileän vaaleisiin sävyihin.

Housujen valtakausi jatkuu mekkomuodista huolimatta. Lahkeet ovat kapeita, tosin myös leveitä lahkeita on kaavailtu tulevaksi.

Housujen kanssa yhdistettävä neule saa olla reilusti muhkea, pehmeä ja paksu. Farkut ovat tänä syksynä revityt.

Naisilla yksi syksyn selkeä kulmakivi ovat valuvat paidat, jotka on tehty silkistä tai muusta vastaavasta materiaalista. Varsinkin työpukeutumisessa tällaisia paitoja nähdään paljon neulepuseroiden kanssa. Trendikkäintä on laittaa paidan helmaa edestä hieman housun tai hameen sisään.

Naisilla pitsi näkyy kaikessa: hameissa, mekoissa, puseroissa ja totta kai aluspukeutumisessa. Syksyllä pitsi värittyy tyylikkäillä tummilla sävyillä. Esimerkiksi luumunvärinen pitsi on upeaa sekä alla että päällä.

Pitsistä puseroa voi käyttää töissä jakun tai neuletakin alla. Se pehmentää naisellisuudellaan virallista toimistotyyliä.

Jakun, tunikan tai paitapuseron alta pilkistävät pitsireunaiset alusmekot tuovat mielenkiintoista aistillisuutta asukokonaisuuteen.

Yksityiskohtina monissa vaatteissa nähdään isoja metallinappeja, ronskeja vetoketjuja, mokkaa, nahkaa sekä hapsuja ja tupsuja, eli paluu 70-luvulle jatkuu.

Kukkakuosi jatkaa myös syksyssä. Kesäinen kukka-aihe tummalla syyspohjalla on näyttävä ja tyylikäs, ja kukkakuosi nousee erinomaisesti esille tummalta pohjalta.

Huivi on huippumuotia sekä arjessa että juhlassa. Isot kaulahuivit pitävät edelleen pintansa.

Kellohametta pidetään nyt kaikkien ajankohtaisimpana hamevalintana. Kellohelmainen hame on kuviollinen ja ulottuu puoleen sääreen. Toiset syyspukeutujat vannovat hyvin kapealinjaisen kynähameen nimiin. Hame on niin kapea että siinä voi juuri ja juuri kävellä. Kynähame yhdistetään joko korkokenkiin tai trendikkäisiin loafereihin.

Kenkämuotia katsellessa olennaisin huomio on se, että kenkien kärki kapenee kaiken aikaa. Syksyllä kengät ovat ennen kaikkea käytännölliset ja Suomen säähän sopivat. Muodissa ovat niin saappaat kuin nilkkurit. Mokkaiset nilkkurit ovat todellinen luxusvalinta. Trenditietoinen nainen solmii tänä syksynä myös herrainkenkien nauhoja.

Untuvatakki on ihana valinta syystuuliin. Kaiken kaikkiaan tänä syksynä ollaan pitkien takkien lumoissa. Pörröisen pehmoiset tekoturkistakit tuovat luksusta arkeen.

Tekoturkistakin lumo on sen monipuolisuudessa. Se näyttää yhtä hyvältä niin farkkujen kuin pikkumustakin kanssa, ja on helppohoitoinen.

”Naisilla pitsi näkyy kaikessa: hameissa, mekoissa, puseroissa ja totta kai aluspukeutumisessa.”
”Pörröisen pehmoiset tekoturkistakit tuovat luksusta arkeen.”