Viranomaisten terveysvalistus kaikuu kuuroille korville ja johtaa jopa kansalaistottelemattomuuteen. Syynä voi olla valistuksen heikko taso. Miten suomalaisia pitäisi ohjata terveyden pariin armon vuonna 2015? Turpaduunari kantaa kortensa kekoon tässä operaatiossa, sillä nykyinen viranomaisvetoinen valistustyö ei toimi.

Terveellisen ruokavalion noudattamisesta ei saa tehdä liian vaikeaa itselleen. Terveys säilyy vaikka välillä syö epäterveellistäkin ruokaa, mutta se mikä erottaa terveystietoisuuden terveystiedostamattomuudesta on se luontevuus ja rivakkuus, mikä nähdään paluussa terveellisten valintojen ääreen. Terveystietoinen oivaltaa, että huonoja valintoja pitää välttää, ei sen takia, että se olisi pakko, vaan sen takia, että hän pitää terveyttään erittäin suuressa arvossa.

Terveystietoista käyttäytymistä on perusterveellinen elämä, jossa tehdään terveyttä edistävät asiat hieman paremmin kuin valtaväestöllä on tapana. Muutamalla näistä terveystietoisista on käytössä jokin ravintolisä. Ehkä jopa joku paljon parjattu verkostomarkkinoinnin avulla hankittu terveystuote. Tämä ravintolisä on tehnyt tehtävänsä tässä terveystietoisessa ihmisessä: se sai aikaan muutostarpeen loppuelämäksi!

Mahdollisesti terveystietoinen jättää kuukausien käytön jälkeen jossakin vaiheessa ravintolisän kokonaan pois, mutta säilyttää ravintolisän esiin houkutteleman energisen ja voimakkaan olon.

Parasta mahdollista terveyttä saa kun syö, liikkuu, nukkuu, rentoutuu, hoitaa henkisen ravintonsa kuntoon ja ottaa koko ajan huomioon elämän kokonaisrasituksen. Nämä osa-alueet kun hallitset paremmin kuin kaikki muut, et voi epäonnistua.

Se on kaikki mikä sinun tarvitsee tietää. Ehkä tässä yksinkertaisuudessa onkin se kompastuskivi. Tämä ei tule ihmisillä mieleen kaiken viranomaisharhautuksen keskellä! Hoida sinä tämä asia viimeisen päälle kuntoon vaikkapa kansalaistottelemattomuudella!

Terveys on tehty liian monimutkaiseksi ja sekavaksi. Tehdään yhdessä tähän sekavuuteen selvyys!

KUKA?

Christer Sundqvist

KauppaSuomen kolumnisti, filosofian tohtori Christer Sundqvist on monessa liemessä keitetty biologi, yllätyksellinen tietokirjailija, suosittu terveysbloggaaja, ravintoasiantuntija ja monelle tuttu turpaduunari, eli huumorin pilke silmäkulmassa esiintyvä terveysluennoitsija.

Löydät lisää luettavaa täältä: http://turpaduunari.fi/ ja http://ravintokirja.fi/