Yritysmyyjä Martti Österman haluaa olla:

Martti Östermanin mielestä hyvä yritysmyyjä on aidosti kiinnostunut, mitä asiakasyritys tekee ja mitä se toiminnassaan tarvitsee.

Teksti ja kuva: Reetta Ahola

Lahdessa syntynyt ja kasvanut, nykyään Hollolassa asuva Martti Österman , 31, on aloittanut Kärkkäisen Lahden tavaratalossa yritysmyyjänä elokuun alussa.

Östermanin työkenttänä on Etelä-Suomen alueella toimivat yritykset ja julkisen puolen toimijat, joille Kärkkäisen tavaratalon monipuoliset valikoimat tarjoavat tuotteita.

– Esimerkiksi rakennus-, remontointi- ja metallialan yritykset, erilaiset toimistot sekä julkiselta puolelta kuntien tekniset organisaatiot, oppilaitokset ja päiväkodit.

– Pääsääntöisesti kierrän asiakkaiden luona kentällä. Sovin myös tapaamisia myymälään.

Tavatessaan asiakkaansa Österman esittelee asiakkaan tarpeisiin suunnittelemiaan tuotteita Kärkkäisen valikoimista.

– Meillä on Kärkkäisellä reilut 150 000 erilaista tuotenimikettä, sekä laaja suhdeverkosto ja lisäksi oma ostopuoli, joten valikoimat ja mahdollisuutemme palvella ovat valtavat, toteaa Österman.

– Ostaessaan Kärkkäisen valikoimista yritysasiakas tai julkisen puolen toimija saa lukuisat tuotteet samasta paikasta, yhdeltä myyjältä, kilpailukykyisen hintaan ja samalle laskulle. Esimerkiksi rakennusyritys saa muun muassa työkoneet ja kaikki rakennustarvikkeet sekä pesuaineet ja toimistotarvikkeet kaikki samasta paikasta.

Östermanin mielestä hyvä yritysmyyjä on aidosti kiinnostunut, mitä asiakasyritys tekee ja mitä se toiminnassaan tarvitsee.

– Yritysmyyjä on palveleva kumppani yrityksille, hän kiteyttää.

Österman korostaa, että palvelevan kumppanuuden rakentuminen on pitkäjänteinen prosessi, jossa olennaista ovat luotettavuus ja sitoutuminen.

– Asiakassuhdetta ylläpidetään säännöllisillä kontakteilla, puolin ja toisin yhteistyötä hiotaan entistä paremmaksi. Palaute on tärkeää toiminnan kehittymisen kannalta, niin positiivinen kuin negatiivinenkin palaute. Epäkohdat halutaan ja pyritään korjaamaan.

Österman korostaa , että hänen työnsä edellyttää suurta kärsivällisyyttä.

– Pikavoittoja ei pidä odottaa, hyvät asiakassuhteet rakennetaan pitkäjänteisellä työllä.

Österman on ”paluumuuttaja” Kärkkäisellä, hän on aikaisemmin toiminut Lahden Kärkkäisen tavaratalossa työkalumyyjänä. Päivittäistavarakaupan palveluksessa hän on ollut yhteensä yli kymmenen vuotta, joista SOK:lla kuusi vuotta ja niistä viisi vuotta Sale-päällikkönä.

Österman lataa akkujaan liikkumalla luonnossa perheensä, vaimon ja neljän lapsen, kanssa. Frisbeegolf ja kalastus ovat rakkaat, omat lajit.

– Nyt kun järvien vedet ovat viilenneet, pääsee syyshaukea narraamaan!

”Nyt kun järvien vedet ovat viilenneet, pääsee syyshaukea narraamaan!”