Pikahuolto palvelee myös lauantaisin

Kärkkäisen Lahden Varikko on Suomen parhaiten varustettuja huolto- ja varaosamyymälöitä – ensiavun antaja ja pitkänkin tarpeen varma tavaratatalo. Se on ollut sitä koko olemassaolonsa ajan.

Teksti: Ari Stenius

Kun aloitettiin, niin seinät oli tyhjät, mutta sen jälkeen eivät ole olleet. Sisustettiin sillä ajatuksella, että kaikkea on – ja on onnistuttu, hymyilee LahdenVarikon huoltopäällikkö Jani Juttula ja toteaa hyllystä ja varastosta löytyvän reippaasti yli 50 000 kappaleen tuote- ja varastovalikoiman.

Nastolassa asuva Juttula on ollut alalla pitkään, viimeksi ennen Kärkkäiselle tuloaan merkkiliikkeissä työnjohto- ja huollonjohtotehtävissä. Lahti, Turku, Helsinki ja taas Lahteen Kärkkäisen Varikolle heti Varikon syntyaikaan tammikuussa vuonna 2009.

Lahden Varikko on varustelultaan Suomen ykkösketjua, eikä ”ei oota” ole tarvinnut myydä.

– Kaikkeen yleisemmin tarvittavaan, sattuvaan ja harvinaisempaankin on varustauduttu. Sen verran kokenut ja tarkkanäköinen tiimi on, että kaikkea löytyy, luottaa Juttula kehuen samalla lähes kymmenpäistä Varikko-tiimiään.

Vuoden 2009 alun ”sisustuksesta” asti ovat seinät ja hyllyt olleet täynnä tarpeellista tavaraa.

– Kaikki yleisimmät varaosat löytyvät varastosta. Moniurahihnaa kysytään useimmin, niitä on seinällinen – satoja, sanoo Jani.

Lahden Varikko ei ole pelkkä varaosatori, sillä Varikolla on hyvin miehitetty huolto, jonka pikahuolto palvelee myös lauantaisin.

– Hyvin meidät tiedetään, mutta aina joskus joku joka tulee tai soittaa tarjouksen houkuttamana kysyy ja ihmettelee, että onko se huolto siinä Kärkkäisen tavaratalon vieressä ja lauantainakin auki, sanoo Jani.

– Kyllä me olemme, ja ainakin hinausfirmojen autot tietävät tulla ja tuoda tienvarteen jääneen auton matkalaisineen meille. Normaalisti isompiin töihin varataan aika, mutta akuutteihin hätiin ja lauantaisin pikahuolto on ollut kiitelty juttu, tietää Jani.

– Ei niitä monessa paikassa pääse lauantaisin vastaanotolle, naureskelee Jani, joka muistaa yhden kiitollisen matkaajan palautteen:

– Asiakkaan auto hajosi joulun alla lauantaina moottoritielle ja hinausauto toimitti auton meille. Totesimme moniurahihnan katkenneen viallisen kiristimen vuoksi. Vaihdoimme hihnan ja kiristimen, jolloin asiakas pääsi jatkamaan matkaa Itä-Suomeen. Siinä odotellessaan asiakas kävi hoitamassa jouluostoksia tavaratalossa ja oli lopulta hyvin tyytyväinen. Myöhemmin saimme postitse kortin ja suklaalevyn kiitoksena loistavasta palvelusta: olimme pelastaneet hänen joulunalusreissunsa, hymyilee Jani mukavalle muistolle.

Syksy on rengaspohdintojen aikaa. Kitka- vai nastarenkaat, miettii moni maantieritari, jolla ei ole asiasta omaa varmaa kantaa. Jani Juttula sanoo perusjaon menevän aika maalaisjärkisen kuuloisesti.

– Paljoa isoja teitä ajavat käyttävät usein kitkarenkaita ja pienemmillä teillä tai kaupunkiajossa kulkevat nastoja, raamittaa Juttula kokemuksiaan.

Esimerkkinä voi miettiä rengastarvetta Helsinki-Lahti välillä, tie on hyvin harvoin talvellakaan jäässä.

– Matka- ja tarvevalinta se rengasvalinta aina on, niistä pitää vähän jutella ja varmasti löytyy jokaisen makuun ja tarpeeseen, vakuuttaa Jani.

Renkaitten valinta- ja vaihtoaika kuuluu syksyyn, ja Lahden Varikko on valmis pistämään pyörät vaikka puolen Suomen alle.

– Meillä on valikoimaa, laatua edulliseen hintaan, parhaaseen hintaan. Eri testien todistamaa huippulaatua vaikka mihin tarpeeseen ja makuun. Voisi sanoa, että tarpeen ja kukkaron mukaan pystyy valitsemaan renkaat, joilla on hyvä ajaa, takaa Jani.

Jani tietää, että näinä aikoina tulee taas paljon porukkaa – renkaat haetaan ja talveen valmistaudutaan monin tavoin.

– Kanta-asiakkaat, jotka käyneet 6-7 vuotta ja sitten uusia, jotka ovat huomanneet hintatarjouksiamme, sanoo Jani.

Tavaratalo kutsuu huoltoon rengasvaihtoon autonsa jättävät.

– Moni asiakas käyttää tavaratalon palveluita: syö, käy kahvilla, ostoksilla ja niin edelleen.

Varikon varaosapuolen valttina on valtavien valikoimien lisäksi huipputarjoukset.

– Meillä on huipputarjouksia lähes kaikesta aikaan tarvittavasta. Kannattaa poiketa, kannustaa Jani.

Jani Juttulan elämä ei ole yhtä työtä, mutta kauas ammatista ei karkaa Juttulan harrastuskaan.

– Moottorikelkalla kisataan, kiihdytysajoissa, sanoo mies, joka myöntää olevansa moottorimies sieluaan myöten.

Ja innokas kilpailemaan:

– Kun pannaa kypärä päähänä, niin sitten mennään. Tosissaan, hymyilee mies, mutta on tosissaan.

”Paljoa isoja teitä ajavat käyttävät usein kitkarenkaita ja pienemmillä teillä tai kaupunkiajossa kulkevat nastoja.”