Arvoisa KauppaSuomen lukija. Sapettaako joku lehden juttu, kolumnin tai pääkirjoituksen mielipide? Olisiko positiivisen palautteen paikka? Julkaisemme lyhykäiset palautteet Palautetta lukijoilta -palstalla. Lähetä kommenttisi osoitteisiin reetta.ahola@kauppasuomi.fi tai toimitus@kauppasuomi.fi.

Julkaisemme ainoastaan kirjoittajan omalla nimellä ja mielellään myös kuvalla varustetut palautteet. Kirjoittaja, liitä mukaan myös yhteystietosi.

KauppaSuomi -lehden numeron 38/2015 tietovisan kohdan 2 vastaus ihmetyttää minua. Kysymys kuului: Olympiakisojen lajeista kilpailijan suoritus ei pääty selkä edellä a) kouluratsastuksessa b) yksikkösoudussa c) korkeushypyssä d) perhosuinnissa. Oikea vastaus oli d.

Olen toki samaa mieltä siitä, että perhosuintisuoritus ei pääty selkä edellä, mutta kuinka ihmeessä kouluratsastuksen suoritus päättyisi selkä edellä? Itsekin entisenä ratsastajana en ole koskaan nähnyt, että kouluratsastuskilpailussa peruutettaisiin ”maaliin”. Suoritus päättyy (ja myös alkaa) siten, että ratsukko ratsastaa kohti tuomaria, pysähtyy ja tervehtii. Ja jos kilpailijalla tarkoitetaan hevosta, niin sen selkä on kohti taivasta koko suorituksen ajan, joten sekään ei sovi. Ja ratsastus on olympialaji, eli mikään kompakaan ei tule kysymykseen. Saisinko selityksen, mihin tuo tietovisanne väite perustuu?

Yst. terv.

Emmi Rantanen

Kyllä kouluratsastuksen askellus päättyy siihen, että ratsastaja on selin maalissa. Soudussa on yksi poikkeus eli perämiehellisessä kahdeksikossa perämies tulee maaliin kasvot edellä.

Korkeushypyssä hyppääjä tulee patjalle selkä edellä. Perhosuinti on tuo poikkeus näistä ja sitä hain.

Kiitos tarkkaavaisuudesta

Martti Huhtamäki