Valkosipuliperunat ovat loistava lisuke voimakkaan makuiselle lammaspaistille.

Resepti

Valkosipuliperunat

Pese tasakokoisia perunoita haluamasi määrä. Näitä kuluu paljon! Kuivaa perunat huolellisesti, älä kuori. Halkaise perunat, kuivaa halkaisupinta ja pistele niihin haarukalla pieniä reikiä.

Mikäli sinulla on puuhella, laita halkaistut perunat suoraan sopivan kuumalle, ei tulikuumalle puuhellan liedelle. Älä laita liedelle öljyä, ainoastaan halkaistut perunanpalat. Kypsyttele ja ruskistele, kääntele välillä. Purista paistamisen lopulla perunoiden päälle runsaasti valkosipulia. Mausta suolalla.

Mikäli et omista puuhellaa, paista halkaistut perunat uunivuoassa uuniperunoiden tapaan.

Mausta valkosipulilla ja suolalla paistamisen loppuvaiheessa.

Resepti: Irma Rissanen, Jyväskylä.