Turun Palloseura voitti 1980-luvulla jalkapallossa yhden maailman parhaista joukkueista, Inter Milanin San Sirolla. Se on menneisyyttä, vaikka voittomaalin tekijästä Mika Aaltosesta tuli tulevaisuudentutkija.

Teksti: Ari Stenius

Urheilun oppi meni kuitenkin perille: kentällä ei kysytä, tulitko Ferrarilla tai Saabilla, pelinaikainen tekeminen ratkaisee.

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva on löytänyt samaan sanontaan oman versionsa: ”riittää kun on paras paikallaolijoista.”Viesti on, että yhdessä pelissä kaikki on mahdollista.

Ison ja pienen kohtaamisessa tai kymmenien otteluiden runkosarjoissa on muitakin totuuksia kuin että kaikissa sarjoissa kotijoukkueet voittavat useammin kuin vierasjoukkueet.

Tämän kauden Liigaa on pelattu pian kaksi kolmannesta ja tasaisuudesta huolimatta taloustekeminen näyttää suuntaa. Viime kausien parasta taloudellista tulosta tehneet Kärpät, HIFK ja SaiPa sekä Tappara ovat sarjan neljä ensimmäistä.

Viimeinen kolmannes menee jännittäväksi ja lähes jokaisesta sijasta käydään kova kisa.

Kaksi edellistä runkosarjamestaruutta ottanut Kärpät on tasaisella suorittamisellaan suosikki, Tampereen Tappara kakkonen. Helsingin IFK tai Saimaan Pallo ei ota tälläkään kaudella ensimmäistä runkosarjavoittoaan.

Kaksikko on vahvoilla neljän tai ainakin kuuden parhaan joukkoon.

Espoon Blues, Tampereen Ilves ja Hämeenlinnan Pallokerho ovat Liigassa talouden kevytsarjalaisia. Kolmikko on sarjassakin hännillä eikä pääsy playoffiin ole todennäköistä.

Runkosarjassa kuuden parhaan joukkoon sijoittuminen takaa seuralle ainakin kaksi rahakasta koti-iltaa playoffeissa.

Kuuden joukkoon on ahdasta, sillä Kärpät, Tappara, HIFK, SaiPa ja Rauman Lukko sekä Jyväskylän JYP ovat viime kausien tapaan vahvoja ja riittävän rutinoituja kestääkseen loppusuoran paineet. Talouden jumbokolmikon seuraksi ulos playoff-keväästä jää kaksi pettynyttä.

Turun Palloseura ei jää, mutta kaudesta näyttää jälleen tulevan pettymys, paluu hunajaiseen menestykseen ei toteudu tänä keväänä. ”Tepsin” mahdollisuudet kuuden joukkoon vie tehomies Lauri Tukosen loukkaantuminen, joka pilasi miehen kauden, ehkä uran.

Lahden Pelicans, Porin Ässät ja viime kausien tulokkaat Vaasan Sport ja Kouvolan KooKoo. Näistä kaksi jää ulos sijoilta 7-10, sillä Kuopion KalPan taitaa pelastaa jälleen maalivahti Eero Kilpeläinen .

Runkosarja päättyy kymmenes maaliskuuta.

MITÄ?

Liiga ja CHL

Liigan runkosarjassa pelataan 60 ottelua, joka päättyy kymmenes maaliskuuta.

Runkosarjan kymmenen parasta jatkaa playoff-peleihin ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 29:s huhtikuuta.

European Champions Hockey League on eurooppalaisten kärkiseurojen liiga, jonka hallitseva mestari on Luulaja.

Kauden 2015-16 välierät pelataan 12. ja 19. tammikuuta. Otteluparit ovat Kärpät ja Lukko sekä Frölunda ja Davos.

Otteluparien voittajat pelaavat CHL-mestaruudesta helmikuun yhdeksäntenä.