Arvoisa KauppaSuomen lukija. Sapettaako joku lehden juttu, kolumnin tai pääkirjoituksen mielipide?

Olisiko positiivisen palautteen paikka? Julkaisemme lyhykäiset palautteet Palautetta lukijoilta -palstalla. Lähetä kommenttisi osoitteisiin reetta.ahola@kauppasuomi.fi tai toimitus@kauppasuomi.fi. Julkaisemme ainoastaan kirjoittajan omalla nimellä ja mielellään myös kuvalla varustetut palautteet. Kirjoittaja, liitä mukaan myös yhteystietosi.

Martti Huhtamäen kolumnit ovat mielenkiintoisia

Lehtenne kirjoitukset ovat yleensä mielenkiintoisia, niin myös Martti Huhtamäen kolumnit. Erityisen aiheellista oli tuoda esille ns. pekkasvapaat. Valtava ylimääräinen rasite Suomen työnantajille. Sellaista rasitetta ei juuri tunneta muissa maissa, joiden kanssa Suomen tuotanto joutuu kilpailemaan hinnassa ja laadussa, huonolla menestyksellä.

Huomattava osa poliitikoista ja ammattiyhdistyspampuista ei tunnu ymmärtävän edelleenkään velaksi elävän Suomen taloudellista tilannetta.

Martti Huhtamäen kolumnissa ”Tekstiä ilman kuvaa” (KauppaSuomi 34/2015) on yksi tarkennettava kohta: Ne ovat sukua Suomen Lapissa eläville Lokille. Kysymys lienee saksalaisten hävittämästä Lokan kylästä pelastuneista asukkaista.”

Ehkä asia oli kirjoitettu huumorimielellä ja siksi vailla totuutta.

Jatkosodan vuosina 1941–44 tekivät Neuvostoliiton partisaaneiksi itseään kutsuvat joukkiot aseineen hirvittäviä tekoja Suomen itäisten ja pohjoisten syrjäseutujen turvattomia lapsia, naisia ja vanhuksia kohtaan. Asekuntoiset miehet olivat rintamalla. Näitä sotarikosten tunnusmerkit täyttäviä partisaanien hyökkäyksiä tehtiin kymmeniin kohteisiin. Heinäkuun 14. päivänä 1944 oli Lokan erämaakylä kohteena. Parikymmentä äitiä, lasta ja vanhusta menetti henkensä. Lisäksi oli haavoittuneita. Kylä poltettiin ja kotieläimiä menehtyi karjasuojissa.

Viikkoa aikaisemmin oli tapahtunut likimain yhtä tuhoisa partisaanihyökkäys Seitajärven erämaakylään. Vauvakin tapettiin pistimillä siinä, missä muutkin.

Liittoutuneet eli venäläinen ja englantilainen maailmanvalloitusimperiumi ei ole koskaan joutunut vastuuseen sotarikoksistaan. Saksalaisia on helppo syyttää kaikesta. Siihen ei tarvita rohkeutta.

Esko Ahtinen

Lahti