Teksti: Reetta Reinman

Nokialla ohjelmistojen parissa työskennellyt insinööri Marko Suksi , 39, reissasi työnsä puolesta paljon maailmalla. Matkalaukkuun kertyi vallankin USA:n tuliaisina isot määrät jytkyjä mausteta, ennen kaikkea chilikastikkeita.

Pikku hiljaa omasta innostuksesta ja kaverien kannustuksesta Suksi ryhtyi pohtimaan oman chilimausteiden markkinointiin keskittyvän tuotemerkin sekä verkkokaupan perustamista. Poppamies syntyi 2008. Valikoimissa on muun muussa chilimaustettuja maustekastikkeita, salaattikastike- ja dippimausteita sekä chilillä maustettuja makeisia.

Chilin tulisuuden ohella Marko Suksi on ihastunut myös chilin monimuotoisuuteen.

– Chilin tulisuusasteita on suuri kirjo, jokainen varmasti löytää chilin tulisuuden suhteen oman mukavuusalueensa. Ruoanlaitossa chili on monipuolinen, se sopii myös makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin sekä suklaan maustajaksi.

Hän sanoo chilin olevan erinomainen ruoan aromien esille nostaja.

– Kerma pyöristää maut, chili nostaa aromit esille.

Sukselle matka chilien maailmaan on osoittautunut mielenkiintoiseksi tutkimusmatkaksi.

– Mitä enemmän erilaisia chilejä maistaa, sitä enemmän oppii erottamaan chilin lukuisia makuvivahteita.

Paitsi chiliasiantuntija , Marko Suksi on myös grillaamisen ja savustamisen asiantuntija. Hän kannustaa kokeilemaan rohkeasti myös kasvisten, hedelmien ja juustojen kuin tuttujen grillattavien eli erilaisten lihojen, kanankoipien ja makkaroiden grillaamista. Suksi muistuttaa, että maltti on valttia sekä grillatessa että savustettaessa.

Meheviä reseptejä osoitteesta: www.poppamies.fi

”Ruoanlaitossa chili on monipuolinen. Se sopii myös makeisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin sekä suklaan maustajaksi.”